Жителі Нововолинська вимагають зустрічі Порошенка із бійцями 51-ї бригади

Жителі Нововолинська вимагають зустрічі Порошенка із бійцями 51-ї бригади
Жителі Нововолинська, які обурені тим, що бійців 51-ї бригади назвали "дезертирами", написали звернення до Президента України Петра Порошенка

Про це повідомляє Нововолинськ діловий.

Текст звернення(без правок):

"Пане Президенте!

Дізналися, що сьогодні захисникам України, які мужньо тримали оборону на кордоні біля Червонопартизанська, а зараз перебувають у Запоріжжі (в/ч А1978), військова прокуратура оголосила підозру в дезертирстві.

Ці бійці вистояли 10 днів у глухому оточенні — під "градом" і мінометним вогнем, без харчів, води і боєприпасів, із розбитою бронетехнікою. Звичайні мобілізовані хлопці, вони виявили справжній героїзм. Командування покинуло їх там напризволяще. Вони були приречені, але вижили, вимушено відійшовши на територію Росії.

Із мережі Інтернет стало відомо, що там їх допитувала ФСБ, провокували пропагандисти-журналісти, там їм пропонували статус біженців і повний соціальний захист. Але хлопці дружно відкинули спокусливі пропозиції й повернулися в Україну. Вони готові служити Батьківщині надалі.

Однак замість оголосити їм подяку за стійкість і героїзм, замість надати їм тривалу відпустку для реабілітацїї їх — фізично і психічно виснажених за 4 місяці АТО — закрили у військовій частині, тягають на принизливі допити.

Унеможливили їхні контакти з родичами — навіть телефоном. Вони не можуть отримати від друзів і рідних ані передач, ані звістки. А сьогодні, 31 липня, попри величезний суспільний резонанс цієї історії про українську "9-ту роту", їм оголосили підозру в дезертирстві.

Тепер героям і захисникам України загрожує від 2 до 10 років ув'язнення!

Вимагаємо від Вас, пане Президенте:

1. Негайно припиніть це знущання військової прокуратури й Міністерства оборони з захисників України.

2. Негайно зустріньтеся з цими бійцями, вислухайте з перших вуст страшну й жорстоку правду про АТО, про дії чи бездіяльність командування, про смертельні стратегічні і тактичні помилки керівників АТО.

3. Притягніть до суворої відповідальності тих генералів, які на 10 днів покинули сотні бійців у глухому оточенні і прирекли їх на смерть. Втрати були величезними!

4. Захистіть і належно вшануйте бійців, які вийшли з оточення, не дозвольте нікому кинути тінь ганьби й недовіри на цих солдатів.

Якщо ви негайно не втрутитесь у цю безпрецедентну й ганебну для української влади ситуацію, ми: рідні й друзі бійців, громадські активісти, журналісти, просто ЛЮДИ — влаштуємо під Міністерством оборони і ГПУ третій Майдан. На знак протесту проти боягузів-генералів, які хочуть повісити на солдатів свої прорахунки, і проти провокаторів-прокурорів, які свідомо й зухвало готують суспільний вибух."

Натисніть тут, аби підписати документ, адресований Президенту.

Андрій Сорока, редактор "Нововолинська Ділового"
Андрій Медина, керівник проекту "Нововолинськ Діловий"
Наталія Камишникова, журналіст "Нововолинська Ділового".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Генеральських скотів до суду! Хлопці не повинні гинути за даунбасівське бидло, яке гріється тут на волинських озерах. Совок на передову!...
Відповісти
Так порошенко не хоче проводити кадрових чисток у Мінобороні, його цілком влаштовують зрадники, які хочуть частину західняків вбити, а частину перекваліфікувати у злочинців. Він же з ними заодне, люди добрі, зрозумійте це нарешті.Чим менше буде "бандерів", тим більше шансів приспати пильність решти України, більш довірливої, яка охоче з їсть величезну порцію страви під назвою "солодка лапша на вуха" від солодкоголосого говоруна в особі першої особи держави.
Відповісти
потрібно дезертирів шукати не серед військових а серед тих хто відкуповується від воїнкомів та серед тих кому пришли повесткі. Я тут насходи і таке ми почили бляцтво дайте нам заміну 51 омбр і наведем порядок серед дезертирів які всяким способом аби не йти сюди. А що таке військова присяга
Відповісти
Останні новини
Жителі Нововолинська вимагають зустрічі Порошенка із бійцями 51-ї бригади
31 липень, 2014, 19:50