БАНДЕРШТАТ. Наживо. ТЕКСТ. ФОТО. День перший

БАНДЕРШТАТ. Наживо. ТЕКСТ. ФОТО. День перший
Журналісти ВолиньPost'у впродовж дня ділитимуться враженнями про фестиваль "Бандерштат" безпосередньо з місця події.

Текст постійно оновлюється.

****

14:00

Уже майже півдня "Бандерштат-2014: Перезавантаження" живе своїм життям, поки, щоправда, достатньо млявим, але кількість його відвідувачів постійно зростає: прибувають все нові і нові люди. Багато з них - із наметами, карематами і всім "фестивально-таристичним" начинням, що говорить про те, що вони планують тут "закріпитися" не на день.

Загалом у наметовому містечку - уже приблизно 1000 людей мешканців.

На території саме розкладають ятки із сувенірами і різноманітною патріотичною продукцією. Їжа й питво- в достатній кількості.

Треба сказати, що один недолік таки є: неймовірна спека.

14:17
Триває гутірка із режисером фільму «Повстання духом» - стрічкою про бунт українських в'язнів у російському місті Норильськ - Тарасом Ткачуком. Послухати його прийшла понад сотня людей. Автор ділиться міркуваннями про сам фільм і про націоналізм загалом.

Ткачук розповів, що нещодавно був на Сході, де саме ведуться бойові дії. Каже, що найбільше вразив один момент: у якомусь із населених пунктів всі мешканці розмовляли українською. За його словами, це його дуже подивувало, адже це "зламало" всі стереотипи.


14:23
На сцені метушиться гурт Мотор'ролла. Вокаліст Сергій Присяжний переконує, що "Бандерштат" - не розважальний захід, а насамперед патріотчний. Тому вважає, що в такі скрутні часи відмовлятися від проведення фесту не варто, бо тут переважно діти, молодь, а їх треба виховувати. Їм рано "на передову". "А нам зараз важливо піднімати патріотичний дух, насамперед молоді", - каже Присяжний.


14:55
Гурт із Калуша "Широкий лан" дочекався свого саундчеку. Вокаліст гурту Святослав Бойко нині займається допомогою бійцям в зоні АТО, але на кілька днів вирвався до Луцька.


15:15
Гутіркувати на «Бандерштат-2014» приїхав організатор інтернет-спільноти "Наступна республіка" Олег Вишня.

Розповідає про принципи формування нації та націоналізм в Україні.

"Українска нація здатна включати в себе та асимілювати інші нації…. Фактично українка нація у 21 столітті поєднала етнічний принцип формування нації та конструктивістський… В країні 10 мільйоні "радянців", це фактично національна меншина. Вони не українці та не росіяни, виселяти їх немає куди, їх потрібно асимілювати", - один із "меседжів" Вишні.


15:20
Поряд і входом на іподром, де відбувається фестиваль, продають квас. За прохолодним напоєм вишикувалася черга.


15:28
Волонтери фестивалю розпочали флешмоб "Free hugs". Вони ходять іподромом та пропонують обійнятися. Також дають можливість зробити напис на футболці.


15:33
Поряд відбувається ярмарка. Продають зокрема туалетний папір із зображенням Путіна та революційні футболки.


15:40
Хлопці із луцьких гуртів Keto і 4hours ховаються від спеки в очікуванні саундчеку.


15:55
Наступна гутірка із членом ради партії «Воля» Єгором Соболєвим. Він розповідає, що в країні треба провести «антитерористичну операцію» проти корупціонерів.

«Той, хто не на фронті, має наводити лад у своєму районі, мікрорайоні. Бо корупція починається з ЖЕКу, ви платите з комунальні послуги, а гроші розкрадаються», - розповідає він.


16:10
Завітав на фестиваль голова Горохівської РДА Сергій Годлевський, який щороку відвідує "Бандерштат". З Ігорем Гузем, головою оргкомітету фесту та заступниом голови Волиньради йому завжди є про що поговорити.


16:30
Білоруські музиканти, могильовський гурт "Zatoczka" розповідають, що в Луцьку вони вперше, їхати сюди зовсім не боялися. Попри те, що назва фестивалю у контроьованому білоруському інформаційному просторі (як і в російському) сприймається агресивно.

Хлопці зізнаються, що їм навпаки дуже цікаво побувати тут, а хто такий Бандера, вони добре знають.


16:40
Один із ведучих фестивалю на прізвисько М'яч, вокаліст рівненського гурту ВОРСТ, роздає автографи:)


16:50
Багато людей прикрашають свої тіла боді-артом. Популярні патріотичні зображення.


16:55
Наступна гутірка "Бандерштату-2014" із Олександро Гучем та Володимиром Пастушком. Хлопці стали одними із тих, хто відстоював Гідність українців на Майдані 19 та 20 лютого.


17:00
Першими публіку запалює луцька команда Garage Drum Show. Саме із низ розпочалася музична частина фестивалю. Під сценою зібралися найвитриваліші, адже сонце нині направду безжальне:(

17:15
Виступає гурт Part of Universe. Хлопці стали одними із трьох лідерів бандерштатівського голосування. Нагадаємо, оргкомітет фестивалю оголошував конкурс серед молодих україномовних рок-гуртів.

В офіційній групі "Бандерштату" створили відповідний альбом, де голосування здійснювалося за системою +1 під фото.


17:41
На сцену вийшов гурт 4hours-band. Ведучі охарактеризували їх так: "Від цих хлопців мліють не тільки дівчата, а й інколи хлопці", - маючи на увазі їх важку музику.


17:45
У єдиному будинку на території іподром роблять татуювання. Майстер Олена набиває татуювання Роману. Для хлопця це перше тату у житті.


18:10
На сцену вийшов гурт "Широкий лан". Хлопці зібралися старим складом спеціально для фестивалю "Бандерштат-2014", хоча також грають у гурті "Різак".


18:30
Соліст "Широкого лану" Святослав Бойко виконав кавер "Путін х**ло".


18:45
Публіку запалює гурт "КЕТО". Під їх рок-мотиви пере сценою найактивніші фестивалівці влаштували "мерву". Дехто вилазить на край сцени та стрибає у натовп.


19:15
Коли спека поступово спадає, до сцени сходиться все більше людей. Щоб послухати наступний гурт - "Диких Серцем", на поле перед сценою зійшлися більше півтисячі бандерштатівців.


20:15
Музиканти гурту "Брем Стокер" під час виступу одягнулися як тітушки, щоб висміяти цих людей, а також сепаратистів, які, мовляв, полюбляють такий стиль.


20:45
Гурт "Zatoczka" порадував бандерштатівців білоруськими мотивами. Учасники фесту, що приїхали із сусідньої країни, розгорнули білорусь прапори. Публіка скандує "Живє Бєларусь!"


21:25
Публіку запалює фолк-рок гурт з Києва "Веремій". Вони виступають у стилізованих костюмах, а також грають та досить незвичних для фестивалів інструментах. Перш ж пісню "Веремія" зустріли мабуть найбільшими оплескам за день фестивалю.


21:30
На "Бандерштат" приїжджають навіть із Севастополя.

Фестиваль відвідали переселенці із Криму. Кажуть що люблять Україну:)


22:10
З ініціативи ведучої Вікторії Жуковської бандерштатівці вшанували загиблих у зоні АТО.


22:20
Поряд із сценою починається фаєр-шоу


22:35
Закриває програму першого дня на головній сцені відомий гурт із Хмельницького "Мотор’Ролла.

Закриває трансляцію і ВолиньPost. Всі пішли фестивалити:)


На учасників ще чекає насичена програма на акустичній сцені:
23:20 – 00:00 – Театр «Гармидер»
00:00 – 01:00 – Механічний Апельсин
01:00 – 01:40 – Суренж (Рівне)
01:40 – 02:20 – Відстань (Квасилів)
02:20 – 03:00 – SWEETLO (Київ)
03:00 – 03:40 – Біллі Мілліґан Бенд (Київ)




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якби кінське лайно з під ніг прибрали. Чи то такі декорації?
Відповісти
на останній фотці Діма Дубняк - агент 007-)))))
Відповісти
Ось де треба проводити мобiлiзацiю
Відповісти
Останні новини
БАНДЕРШТАТ. Наживо. ТЕКСТ. ФОТО. День перший
01 серпень, 2014, 14:00