Захарченку поскаржилися на волинського міліціонера-високопосадовця

Захарченку поскаржилися на волинського міліціонера-високопосадовця
Міністру внутрішніх справ Віталію Харченку аргументовано поскаржилися в блозі на волинського міліціонера-високопосадовця.

На початку квітня на офіційному блозі міністра анонім під ніком Іван Іванов опублікував лист, у якому мова йде про начальника УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області полковника міліції Миколу Зотька. У відповідь йому на сайті є ще два дописи.

Увага аноніма акцентується на численних зловживаннях посадовця, кришування владними структурами його дій, корупційних схемах та інших речах, які компрометують волинського міліціонера.

В дописі, датованому 6 квітня, зокрема, зазначається:

«Звертається до Вас громадськість міста Луцька та Волинської області, з наболілим питанням.

Вами на даний момент проводиться очистка лав міліції від непорядних осіб, які займають високі посади, однак не виконують покладені на них службові обов'язки, а використовують робочий час, за який отримують пристойні заробітні плати, задля власного збагачення та збільшення свого матеріального достатку.

Мова йде про начальника УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області полковника міліції Зотька Миколу Павловича.

Дана особа настільки глибоко організувала корумповану атмосферу Волинської області, що роботою не займається взагалі, а дбає лише про себе особисто та свій матеріальний стан.

Зотько М.П. працює в органах ОБХСС, ВБПКБО, ДСБЕЗ з початку 80-тих років минулого століття. З 2002 року !!! він є начальником УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області. Невже є такі терміни перебування працівників на таких посадах?

Він постійно сміється зі всіх генералів та міністрів і каже, що він переживе та «пересидить» будь-кого на посаді. Пишається тим, скільки начальників УМВС та Міністрів змінилося, а він все рівно працює на своїй посаді. Завжди кимось прикривається. На даний момент він говорить, що «кришу» йому роблять губернатор Волині Клімчук Б.П. та перший заступник міністра внутрішніх справ України Черних Сергій Петрович, який у певний час працював начальником Департаменту ДСБЕЗ МВС України і якому, за словами Зотька М.П., він возить постійні дорого коштовні подарунки.

За час роботи Зотька М.П. в ДСБЕЗ Волині, майже всі бізнесмени «бігають йому на поклон» та платять чималі суми хабарів за непроведення перевірок його підлеглими, а це штат понад 100 чоловік в області, сприяння у веденні ними бізнесу на різних рівнях.

За час роботи в ДСБЕЗ, за кошти, отримані в якості хабарів, Зотько М.П. придбав собі 2 квартири (одна на проспекті Волі, 62/47 – він її подарував одному своєму сину, друга «елітна великогабарика» на вулиці Чорновола, хоче подарувати другому синові), шикарний особняк в так званому «царському» селі Тарасове Луцького району з різноманітним ландшафтним парком, у будівництво якого Зотько М.П. вклав понад 750 000 доларів !!! Крім того, він має дорогі авто, будинки та дачі на узбережжі морів та озер Шацького району, депозитні рахунки в банках та значні золото-валютні, в тому числі готівкові, запаси. Зрозуміло, що право власності на це все він оформив на своїх родичів – дружину, тещу тощо. Часто відпочиває за кордоном на розкішних курортах.

У повсякденному же житті Зотько М.П. приховує свій матеріальний стан, а тому зазвичай одягається у старенькі костюми, може навіть з плямами, старенькі сорочки та старенькі краватки, їздить він лише на службовому автомобілі (для чого ж зношувати свої, якщо можна державний?) в основному по своїх особистих питаннях.

Що стосується документування злочинів та правопорушень, то тут також Зотько М.П. організував все таким чином, що, якщо є матеріали перевірки по його кумам, родичам, друзям, знайомим, або за «вирішення» яких йому пропонують хабарі, то такими матеріалами не повинні займатися працівники ДСБЕЗ області. По таких матеріалах за його вказівками приймаються рішення про відмову в порушенні кримінальної справи або ж вони забираються ним «назавжди». Якщо ж матеріали стосуються конкурентів або боржників його родичів, кумів, друзів, знайомих, або ж за супровід яких йому пропонують хабарі, то за такі матеріали він запитує по декілька разів на день, даючи відповідні вказівки якомога прискіпливіше ними займатися та якомога швидше організовувати покарання цих осіб.

Всі кримінальні справи, збір матеріалів по яким провадить ДСБЕЗ, в тому числі по виявленню фактів хабарництва, є замовними, за що Зотько М.П. отримує хабарі або ж інші привілеї від замовників тих справ.

Зотько М.П. налагодив корупційну схему, у якій його ніхто не чіпає, а він регулярно на постійній основі робить подарунки органам, які контролюють службу ДСБЕЗ. Зачастую він починає дружити з такими людьми, в основу дружби з якими покладає надання таким особам постійних та коштовних подарунків. Це працівники МВС України, СБУ у Волинській області, ГПУ та прокуратури Волинської області, Волинської обласної державної адміністрації ну і звичайно – начальник УМВС. Скільки б їх не мінялося при Зотьку, до кожного він знаходить свій «підхід». Ось і зараз він говорить що начальник УМВС Щур - це його друг, з яким вони займали однакові посади (Щур в свій час був начальником УДСБЕЗ Львівської області), а тому йому нічого боятися, він і надалі буде продовжувати «побирати» волинян.

Серед посадовців, з якими Зотько М.П. перебуває в дружніх стосунках, і які допомагають Зотьку М.П. реалізовувати його плани «чужими руками» є:

Екс-прокурор Волині, а нині заступник прокурора Рівненської області Гіль Андрій, з яким Зотько М.П. здружився сім'ями, відвідує щотижня баню, ну і, відповідно, обговорює та вирішує всі питання, як заробити гроші (приміром ДСБЕЗ має «наїхати» на якогось бізнесмена, прокуратура порушить справу, після чого почнуться дії, які будуть спонукати бізнесмена нести гроші в прокуратуру або ж Зотьку М.П.).

Заступник прокурора Волині Масалов Сергій (бувший прокурор Ковеля та Ковельського району), з яким Зотько М.П. здружився сім'ями, відвідує щотижня баню і обговорює та вирішує всі такі ж питання як і з Гільом, зазначені вище.

Старший помічник прокурора Волині Решетник Олексій (бувший прокурор Луцька), з яким Зотько М.П. здружився сім'ями, відвідує щотижня баню і обговорює та вирішує всі такі ж питання як і з Гільом, зазначені вище.

Голова Луцького міськрайонного суду Остапук Віктор з яким Зотько М.П. здружився сім'ями, відвідує щотижня баню, ну і, відповідно обговорює питання про отримання разом з Остапуком хабарів від осіб, щодо яких є розглядаються справи в Луцькому суді, висловлює прохання яке саме рішення повинні прийняти судді – підлеглі Остапука в тій чи іншій справі.

Заступник голови Апеляційного суду Волині Фідря Олександр, з яким Зотько М.П. продовжує обговорення вирішення долей людей, по справам, які вже розглянуті в Луцькому суді, знову ж таки лише з метою наживи.

Начальник відділу «К» УСБУ Волині – відділ по боротьбі з корупцією – Возняк Сергій, з яким Зотько М.П. обговорює та вирішує питання розподілу сфери впливу на території області між ДСБЕЗ та СБУ, який допомагає Зотьку М.П. недокументуванням його злочинних дій працівниками СБУ області.

Зотько М.П. постійно дає вказівки своїм підлеглим по знаходженню спонсорських коштів для оплати рахунків в закладах громадського харчування керівництва та перевіряючих з МВС, ГПУ, СБУ, купівлі подарунків для вказаних осіб, а також керівництва прокуратури Волинської області, керівництва УМВС, для працівників МВС при поїздках Зотьком у Київ. Ним постійно ставляться завдання підлеглим супроводжувати перевіряючих МВС, ГПУ, СБУ та їх територіальних підрозділів, за час їх перебування на території області, включаючи харчування, транспортні перевезення (в тому числі паливно-мастильні матеріали) та інші витрати. Все це мають оплачувати його підлеглі, де вони мають брати на це гроші Зотька М.П. не цікавить.

Явні факти хабарництва з боку керівництва УДСБЕЗ не могли бути непоміченими працівниками СБУ, які змушені вже були хоч щось зробити. 28 січня 2011 року затримали начальника сектору УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Ковальчука Т.В., відносно якого прокуратурою Волинської області було порушено кримінальну справу за скоєння злочину, передбаченого ст. 368 КК України (Одержання хабара), і який перебував під вартою. Ковальчук Т.В. це один з підлеглих Зотька М.П., якому останнім, в переважній більшості випадків, доручалося знаходити спонсорів для оплати всіх «замовлень» Зотька М.П. Ковальчук Т.В. постійно догоджав Зотьку М.П. Ковальчука Т.В. було звільнено з ОВС на підставі наказу МВС України від 26.03.2010 № 90. На сьогоднішній день він навіть притягнутий до кримінальної відповідальності за ст. 368 ч. 1 КК України і вирок щодо нього вступив в законну силу.

Цим же ж наказом МВС України від 26.03.2010 № 90 передбачено звільнення з посади безпосереднього керівника у разі порушення кримінальної справи відносно підлеглого, що вже й говорити про те, коли вирок вступив в законну силу. Не дивлячись на таку норму нормативно-правового акту, ані попередній начальник УМВС Ходирєв, а ні нинішній Щур, на цей факт уваги не звернули та не звертають, в силу знайденого «підходу» до них Зотьком М.П.

Нещодавно стався ще один інцидент за участю Зотька М.П. Всім відома ситуація щодо наявності конфлікту між Зотьком М.П. та начальником міліції Луцького району Тягуновим Сергієм, який виник в результаті бажання двох міліціонерів призначити на посаду начальника ДСБЕЗ Луцького району своїх кандидатів. Так як цей спір виграв Тягунов Сергій, амбіції Зотька М.П. ніяк не давали йому спокою. Врешті-решт він пішов на дуже непорядний крок. Він домовився зі своїм другом заступником прокурора області Масаловим, який в свою чергу порушив кримінальну справу відносно кандидата саме Тягунова за ст. 364 ККУ (зловживання службовим становищем) за дії, які абсолютно не містять ознак злочину. Отже, таким вчинком Зотько М.П. ще раз підтвердив існування своїх нелюдських амбіцій, у яких відсутні будь-які принципи моралі. Він готовий так «надати удар в спину» будь-якій людині, яка не захоче виконувати його забаганки. Наявність цієї кримінальної справи дає підстави вважати, що «банда» Зотька М.П. може витворяти на території області все що їм заманеться.

Робота по боротьбі з економічною злочинністю в області не ведеться взагалі. Основне питання працівників ДСБЕЗ Волині – «Де взяти гроші?!!!».

Для себе, для Зотька, для перевіряючих, для прокурорів …

Та і як може вестися робота в ДСБЕЗ, якщо Зотько цілими днями у робочий час вирішує свої питання по будівництву власного котеджу або відвідує заклади відпочинку (ресторани, бари, сауни, бані), а підлеглі, серед яких більшість є дітьми його родичів, кумів, друзів, знайомих, відповідно є «елітою» області, а тому звільнити їх за недобросовісне виконання до обов'язків Зотько не може, бо взяв хабар від їх батьків, або ж постійно пригощається у закладах відпочинку за їхні кошти, беручи приклад з керівника, роботою не займаються взагалі, та займаються пошуком коштів для власного збагачення або для виконання «замовлень» Зотька М.П.

Серед родичів та підлеглих Зотька М.П., які поняття не мають що таке ДСБЕЗ, але працюють там завдяки дружнім стосункам з Зотьком М.П. можна назвати:

Урбанович Юрій – похресник Зотька М.П. – оперуповноважений ДСБЕЗ Луцького МВ УМВС.
Мірчук Дмитро Олександрович – похресник Зотька М.П. – старший оперуповноважений УДСБЕЗ УМВС.
Дулиш Сергій Ігорович – похресник Зотька М.П. – старший оперуповноважений УДСБЕЗ УМВС.
Яковюк Ольга – племінниця заступника прокурора Волинської області Хомича А.С. – друга Зотька М.П. – старший оперуповноважений УДСБЕЗ УМВС.
Маринюк Микола Анатолійович – син друга Зотька М.П. – оперуповноважений УДСБЕЗ УМВС.
Поліщук Олександр Юрійович – друг Зотька М.П., з яким мають багато спільних «проектів» – начальник ДСБЕЗ Луцького МВ УМВС.
Сюйва Володимир Миколайович – друг Зотька М.П., з яким мають багато спільних «проектів» – заступник начальника УДСБЕЗ УМВС.
Смольянінов Юрій Сергійович – друг Зотька М.П., з яким мають багато спільних «проектів» – заступник начальника УДСБЕЗ УМВС.
Оксентюк Петро Віталійович – друг Зотька М.П., з яким мають багато спільних «проектів» – заступник начальника УДСБЕЗ УМВС.

Вказані особи та багато інших осіб, які попали в ДСБЕЗ за бажанням Зотька М.П., складають 70% від загального складу колективу, є баластом, не спроможні виконувати роботу, а тому Зотько М.П. «зганяє злість» на тих працівниках, які попали в службу без його втручання та примушує їх витягувати показники. З цих 70% що ж візьмеш? За їх присутність з ним вже розрахувались їхні родичі.

Отак і працює ДСБЕЗ Волині.

Питання наступного змісту: скільки ще десятиріч Зотько М.П. буде начальником УДСБЕЗ Волині або ж іншим високо посадовцем області та продовжуватиме свій незграбний внесок у розвалення економіки України, розкрадання бюджетних коштів, продовжуватиме «доїти» підприємців та громадян? Скільки ще долей невинних людей погубить Зотько М.П. зі своїми дружками? Скільки ще котеджів, баз відпочинку, будинків біля моря він побудує, оформить їх на своїх родичів і для чого йому це все?» - так завершується допис інтернет-аноніма.

В якості відповіді на цей допис до міністра користувач ресурсу Черняк М.Н. написав:

«Випадково прочитав на Вашому блозі листа від імені громади міста Луцька та Волинської області від 06.04.2012 року стосовно діяльності начальника УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області полковника міліції Зотька Миколи Павловича і був вкрай обурений прочитаним , чому і вирішив написати Вам. З викладеним в даному листі можу погодитись лише з тим, що Микола Павлович дійсно вже давно працює в лавах Міністерства внутрішніх справ і є на даний час одним з найдосвідченіших міліціонерів Волині, а з числа працівників ДСБЕЗ одним з найдосвідченіших в Україні. Я не буду перелічувати здобутки та достоїнства Зотька М.П., просто хочу сказати , що в попередньому листі написаний брудний наклеп і спаплюжено ім'я чесного міліціонера , а разом з ним в багнюку втоптано і майже весь колектив Волинського ДСБЕЗ . Прошу Вас ретельно розібратись в даній ситуації і не дозволити брудній анонімці знівечити честь і гідність людей в погонах котрі сумлінно виконують свої обов'язки.

А Вам, шановний дописувачу, нічого ховатись за псевдонімами на кшталт «Іван Іванович» і видавати себе за такого собі «борця за справедливість». Якби Ви дійсно володіли правдивими фактами стосовно зловживань того чи іншого посадовця, то заявляли б про це офіційно і відкрито. А так, Ви швидше за все, або виконуєте чиєсь замовлення, або й самі є не законослухняним громадянином і намагаєтесь «насолити» працівникам міліції, котрі, вочевидь, в силу своєї діяльності неодноразово «переходили Вам дорогу».

Підтримав Зотька і користувач Дащук Андрій, зазначивши: «Досить часто відвідую сайт МВС і Ваш блог вчасності. Сьогодні прочитав розміщений тут лист від імені громади міста Луцька та Волинської області від 06.04.2012 стосовно начальника УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області полковника міліції Зотька Миколу Павловича і хочу приєднатися до слів Черняка М.Н., що даний лист є брудним наклепом на досвідченого правоохоронця та на колектив ДСБЕЗ Волинської області, які дійсно сумлінно і чесно виконують свою роботу. Від себе хочу додати, що таке довготривале перебування на посаді Зотька М.П. свідчить лише про його дійсну високу кваліфікованість, досвідченість і вміння організувати роботу по боротьбі з економічною злочинністю у Волинській області, про що свідчать і результати роботи цього підрозділу за весь цей час. Прошу Вас розібратися у цьому питанні і захистити честь і гідність працівників міліції, які дісно виконують доручену їм державою роботу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не знаю про начальника, а от про Ковальчука Т.В. не від одного підприємця чув, що доїв їх він то для себе, то ще для когось.
Відповісти
Так того хто це напив знайшли?
Відповісти
Цього ананіма треба знайти обов"язково і публічно заставити пояснити написане. Так скоро всі почнуть різне писати на кого завгодно, знаючи що ніхто нікого не буде шукати
Відповісти
так напевно сам Ковальчук і написав, щоб насолити, коли його звільнили
Відповісти
Останні новини
Захарченку поскаржилися на волинського міліціонера-високопосадовця
26 квітень, 2012, 17:55