Як судили волинського бійця із 51-ї бригади. ФОТО

Як судили волинського бійця із 51-ї бригади. ФОТО
Першого серпня стартували судові процеси над солдатами, яких звинувачують у дезертирстві. Як відомо, вони перебувають на території запорізької військової частини, в так званих «Уральських казармах». Напередодні, туди приїхали матері військових і домагалися зустрічі зі своїми синами.

В Жовтневому районному суді, одночасно в декількох судових залах, сьогодні проходять засідання, де обирають для підозрюваних запобіжний захід, повідомляє Readandtrust.info.

Кореспонденти видання були присутні на суді над солдатом Вадимом Бондаруком. Йому 23 роки, він родом із села Поворськ, Ковельського району Волинської області. За словами військового, у нього і його однополчан не було в той момент іншого виходу - командування про солдатів забуло, а їм просто потрібно було рятуватися.

"Просто так склалися обставини, що у нас не було виходу. Нас кинули. У нас не було ні підмоги, ні їжі, ні води. У нас нічого не було. У нас не було виходу просто-напросто. І командир сказав: "Хлопці, рятуйте свої життя". Ми вирішили прорватися. Командир залишився там. Хлопці, які зараз там, нам дзвонять і кажуть, що якби ми не зійшли з терикону, то загинули б. На другий день було три залпи «Граду» - терикон зрівняли повністю із землею. Три залпи «Граду» було. Вони дзвонять нам і говорять, що ми герої. Хлопці також за нами зійшли і залишилися живі", - розповів Вадим.

Солдат Вадим Бондарук не розуміє, чому його вважають дезертиром. Мобілізований впевнений, що все вони вчини вірно.

"Яким може бути бойовий дух в такій обстановці? Тут нас вважають терористами. Я патріот своєї України. Я повернувся в Україну тому, що я патріот. Був би дезертиром, я б залишився в Росії. Я збираюся і далі брати участь в бойових діях. Я згоден далі йти служити. Буду служити", - упевнений підозрюваний.

Підтримати солдат прийшли запорізькі активісти Майдану. Вони звинувачували військових прокурорів в продажності і обіцяли повністю контролювати судовий процес.

"Суд у нас - це бригада партії Януковича. Вони хочуть цих пацанів засадити і всім показати, щоб ніхто не пішов воювати. Пацани - «строковики» вони не «косили», вони пішли служити, а їх кинули. Вони вже герої. Якщо суд буде йти в закритому режимі, всіх піднімемо по тривозі і будемо пікетувати суди", - заявили в суді громадські працівники.

Проводити фото-відеозйомку під час засідання заборонили - суддя підтримала ініціативу військової прокуратури.

Журналістам можна було просто знаходиться в залі суду, але без камер і диктофонів.

Адвокати підозрюваних сподівалися, що їм вдасться пом'якшити запобіжний захід. Правозахисники запропонували суду, щоб солдат взяли на поруки.

"Тут вже були громадські працівники, які проявили бажання взяти одного, а деякі навіть кількох підозрюваних у справі. Це дасть суду альтернативу в прийнятих рішеннях. Тобто законом визначено вичерпний перелік можливих видів запобіжних заходів, які можуть обиратися в залежності від тяжкості кримінального правопорушення, в залежності від обставин, встановлених у справі. В даному випадку прокурор звернувся до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою кожного з підозрюваних. Ми будемо просити суд обрати запобіжний захід не пов'язану з утриманням під вартою у вигляді особистого поручительства громадян", - розповів адвокат обласного Центру безоплатної правової допомоги Сергій Гречка.


В даний час судові засідання ще тривають. Як тільки стануть відомі підсумки розгляду справ, ми про повідомимо про них.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дибільна держава, конче ні прокурори: під варту??? Та хлопцям та варта як мед після того де вони були
Відповісти
Як так можна,вони спасали свое життя,він пішов в армію і не по боявся воювати!!!Тоді давайте будемо судити і дітей наших депутатів які тоже дезертири,вони навіть в армію не пішли,не то щоб ще захищати батьківщину!!!
Відповісти
только у вас (О)КРАИНА , мэшканци вы наши ...
Відповісти
Просто ці хлопці виявилися мудрішими і хитрішими від свого продажного вищого керівництва і просто зберегли собі життя. Хотіли ще і цих згноїти на проклятій даунецькій землі, але не вийшло.
Скоро запроданцям- керівникам т. зв. АТО , мабуть не поздоровиться. Західна Україна скоро організує бойкот мобілізації.Керівники-ідіоти, нас вам все рівно не обхитрити- ми не даунєцкіє.
Відповісти
Генштаб підсуд а не хлопців. Зброя може і піти на Київ як лд наведем на сході.
Відповісти
Сини Судді, прокурора і товстого мента ВОЮЮТЬ ????
Відповісти
в Запоріжжі вся прокуратура коррумпирувана
Відповісти
Громадянський бойкот антиукраїнським суддям!!!Хлопці герої, а як ми бачимо патріотів цілеспрямовано стараються знищити кремлівські агенти.Молодці, що врятувалися, їх спеціально туди кинули і не виводили, щоб деморалізувати, щоб більше ніхто не хотів воювати.Бо як тільки бойові рішення військові приймають самостійно все виходить,а як тільки виконують накази генералів так відразу зрада і засідка.
Відповісти
"в Запоріжжі вся прокуратура коррумпирувана". Ніби на Волині все гаразд. Така сама ситуація і в прокуратурі і в судах і в міліції. Всі лишились на своїх місцях. А за ними "зона" вже давно сумує.
Відповісти
ЯКЕ В СРАКУ ДЕЗЕРТИРСТВО, ВІДПУСТІТЬ ХЛОПЦІВ! , ЗАКИНУЛИ ЇХ В ПЕКЛО САМЕ, САМІ БИ ТАМ ПРОСИДІЛИ ХОТЬ ПАРУ ДНІВ ПЕДРИЛИ
Відповісти
П....здуй назад в свій дурнецьк, нам Ваші рожи вже тут на Заході набридли.
Відповісти
Згодна на всі 100%, а хлопців потрібно рятувати.
Відповісти
МАДАМ , КАК ВЫ НЕ СДЕРЖАНЫ ...
И ПОНЯТЬ ВАС МОЖНО , ВЛЮБЛЕНЫ В МУЖЖЖИКА БОЛОТОВА ,
А СЕДЛО ВАМ ПОПРАВЛЯЮТ ПОЛУПЕДИКОВАТЫЕ ЛЭСЬ с МАРЬЯНОМ ...
ПИЧАЛЬКА ...
Відповісти
А чому ж ви, данєцкіє, не захищаєте свою землю? Чому ви тікаєте до Західної України, яку ніколи не поважали? Ваше місце у тому стойлі, де зараз ваш пахан-батя. Ніколи, ніколи не буду називати людьми оте бидло, яке все життя було рабом у гопніка.


Відповісти
Наші хлопці як пушечне м"ясо на сході((((! Нехай в першу чергу хлопці зі сходу захищають свої домівки, а ми з західної України вже підтримаємо їх. Ато як так, то всю Україну схід кормив і усім забезпечував))), а як захищати свої домівки на східі - то західняків відправляють!!!
Відповісти
НАДО ПОСЛАТЬ ВСЕХ СО ВСЕХ ВОЕННЫХ ПРОКУРАТУР УКРАИНЫ С ВОЕНКОМАТОВ ВОЕВАТЬ И ТОГДА ПУСТЬ ПОПРОБУЮТ СУДИТЬ ПАЦАНОВ СИДЯТ КАБАНЫ МОРДЫ НАЖРАЛИ
Відповісти
100% і всіх синочків мажориків
Відповісти
Якщо хлопців засудять - тоді знову треба піднімати майдан проти військового керівництва, яке кидає людей на смерть і не пробує їх рятувати. яа коли вони самі себе врятували, то вони ще й в цьому винні!
Відповісти
Пора менять местами солдат с прокурорами.. В такой ситуации те, с синими погонами, точно звездами на Российском ТВ стали бы..
Відповісти
Перше питання чому прокурори на процесі не в формі, чому адвокат вояка не вимагав розгляд справи з участю засідателів, яке нафіу дезертирство, цих прокурорів хоча б на годину в це пекло, то в обвинувачення не довелося б підтримувати, чому прокурори не відмовилися від обвинувачення...
Відповісти
А суддю, котра щось там зачитує на останньому фото, неодмінно треба запитати, де її синок переховується від мобілізації. Тоді все буде по-справедливості...
Відповісти
Якщо хлопці сядуть, тоді хтось ляже (і вже не встане)
Відповісти
Та що тут говорити.Спасати потрібно наших синочків, нпштх героїв.А судді- це продажні ,корумповані.Своїх дітей хай туди пошлють.Не потрібно їх визволяти там люди кончені їм потрібна воля хай живуть вони всі долбануті.Хай ідуть навіть до Гондврасу.Воеи хочуть бути самі,хай будуть,ця війна не буде мати кінця.Загинуть наші діти ,як у війну в Афганістані і що вона і досі йде.Люди ніколи ці нас не приймуть,чому західняки мають погинути.гнати їх від нас як паршивих вош,дітей і жінки оставити,а їх в шию назад хай воюють з чеченцями,нелюжми,смертниками,головорізами,вони цього хотіли і хочуть.Коли говорять, що по жилих кварталал\х стріляють наші солдати.Вони всі долбануті там
Відповісти
Да у нас в Луцьку потрібно судити всіх дітей чиновників і мажорів, за ухиляння від служби. В спорт комплекс в фуршеті приїджають чиновників дітки на дорогих іномарках і там займаються фізкультурою так сказать бички по 100-120 кг. А як їхати на схід то всі хворі і немочні. А ти хлопче який виріс в селі і вжитті то толком нічого не бачив за тяжкою працею, то ти бідотя іди воюй! А мажори тим часом будуть по дискотеках і ресторанах відпочивати, ОСЬ І ВСЯ РІВНІСТЬ МІЖ ЛЮДЬМИ В НАШІЙ ДЕРЖАВІ!
Відповісти
ЕТУ СТРАНУ ПОГУБИТ КОРУПЦЫЯ ИЛИ УЖЕ ПОГУБИЛА! БІДНІ ВОЮЮТЬ- БАГАТІ ЖИРУЮТЬ!
Відповісти
хлопцям (правда, не знаю, чи всім) обрали запобіжний захід у вигляді перебування в тій самій військовій частині. у СІЗО не повезуть! і це вже тішить. хоч щось. ПАЦАНИ, НЕ ВІШАЙТЕ НОСИ! ПОВОЮЄМО!!!НЕ ВІДДАМО ВАС НА ПОТАЛУ, НЕ ДОЗВОЛИМО, ЩОБ ВАС ПОСАДИЛИ, ПРИКРИВАЮЧИ ГЕНЕРАЛЬСЬКІ ГУЗНА!!!
Відповісти
Підтримую.
Відповісти
Треба їхати в Оперу, Голівуд після 0
годин і всіх в воронок і на схід! Їздить по Луцьку компанія на машині з номерами ispolit, от їх туди!
Відповісти
а як це фото і відеозйомка була заборонена, а фото є?)
Відповісти
Дніпропетровські судді серуть що їх можуть мобілізувати, не всі заброньовані))) 51-ША, ДНІПРОПЕТРОВСЬК ВАС ПІДТРИМУ. ПРОКУРОРІВ СЦИКУНІВ, СУДДІВ І ВОЄНКОМІВ У ЗОНУ АТО А КРАЩЕ НА КОРДОН!!!!!!! 25-ТУ БРИГАДУ ТЕЖ ОБСИРАЛИ, ТОЖ ТРИМАЙТЕСЯ! КРАЩЕ Б ПРОКУРОРИ ЗАЙНЯЛИСЯ ТИМИ ХТО ВІДКУВИВСЯ ЗА 40-500 ДОЛАРІВ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ.
Відповісти
Сцикуни багаті дома сидять а бідні люди за них на сході життя кладуть!
Відповісти
По-перше, чому МАТУШКУ захищають не в РУСІ, а в Україні. По-друге, ви розібрались від кого захищають? По-третє, а чи нападав хтось на ту срану Русь і кому вона потрібна ця ЛУЗЕРКА? А ось вона суне свої брудні лапи та брехливу пику у мою і твою державу. Ти бачиш яку біду це принесло нам з тобою.
Відповісти
це не держава а її керівництво уроди які сидять і нічого не роблять,бабло гребуть покі кармани тріскать не будуть,а хлопці воюють там занаше майбутнє,а їх садять...нащо нам ТАКА ВЛАДА ???Був один бандюга,зараз інший із своїми законами...
Відповісти
хороший тролль, получи у киселева премию.
мальчик распятый не сниться?
Відповісти
подивіться на очи цього ГЕРОЯ!
Відповісти
А них написано - і за що ж ви з мене знущаєтеся.
Відповісти
Сук прокурорських на Схід без захісту !
Відповісти
Де прізвища прокурорів та судді ?
Відповісти
Не за горами той час ,що оці судді, прокурори опиняться на протилежному боці столу. Будуть підсудними.
Відповісти
Ті що судять, просто Бога не бояться, на схід гадів, а хлопцям волю і негайно, бо прокленуть вас люди, горе-керівники!
Відповісти
Які медалі? Чому одні виконують накази до кінця, а волиняки творчі люди - самі вирішують , що їм роботи? Навіть не зрозуміло, як могла зродитися армія УПА на Волині. Чи часом це не той герой,який після Волновахи, що на відео казав, що він не хоче воювати і збирався стати пастором? А може волиняк з мамами і сестрами, цьоцями посилати на війну - вони будуть їм автомат чистити і їсти варити, вирішувати які операції проводити, які - ні?
Відповісти
Звичайні дезертири.
Відповісти
ВАлера , а ты чего не там? Герой диванный?
Відповісти