У Сєвєродонецьку з'явиться рух «Очищення»

У Сєвєродонецьку з'явиться рух «Очищення»
Жителі звільненого від терористів Сєвєродонецька (Луганська область) об'єднуються в громадський рух «Очищення».

Маніфест ініціаторів оприлюднили на сайті «Сегодня в Северодонецке», - пише Укрінформ.

«Після подій, що вразили Сєвєродонецьк в останні місяці, багато хто став нарешті усвідомлювати, що в тому, що сталося, є і персональна вина кожного з нас... І багато хто приходить до думки, що саме від кожного з нас залежить недопущення повторення цього кошмару в рідному місті», - йдеться в маніфесті.

Найближчі цілі, які ставить перед собою рух «Очищення», відображені в трьох девізах: «Розбір польотів», «Сєвєродонецьк - це Україна» і «Світле майбутнє».

«Ми не зможемо рухатися далі, якщо не усвідомлюємо, чому це з нами сталося.

Нами створена контактна група, яка організовує покроковий детальний збір та систематизацію інформації про протиправні дії всіх сторін конфлікту, від яких постраждали жителі міста. Ми не збираємося мститися і зводити рахунки. Але ми переконані, що злочини повинні бути розкриті, а злочинці повинні бути покарані», - декларують свою позицію ініціатори руху.

«Ми переконані, що ті, хто піддався маніпуляціям, хто повірив хибним закликам і обіцянкам, повинні зрозуміти до яких бід призвела їх безвідповідальність. Нехай люди, які люблять і шанують іншу країну - будуть щасливі в тій країні. Але нехай вони не заважають нам бути щасливими в нашому рідному місті, в нашій Україні. Ми зберемо і поділимося з містом цілісною інформацією для того, щоб це не повторилося з нами ніколи», - зазначають у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.