Пентагон хоче дати українській Нацгвардії 19 мільйонів «зелених»

Пентагон хоче дати українській Нацгвардії 19 мільйонів «зелених»
У зв'язку з продовженням російської агресії в Україні, Пентагон ухвалив рішення в наступному році відправити своїх військових інструкторів для навчання українських силовиків.

Як пише американське видання The Hill, оборонне відомство США має намір виділити на ці цілі 19 мільйонів доларів із спільного фонду Пентагону і Держдепартаменту, призначеного для фінансування програм з навчання боротьбі з тероризмом, - повідомляє ТСН.

Згідно з цим планом, американські військові в Європі або бійці каліфорнійської Національної гвардії навчать і екіпірують чотири роти і один штаб оперативно-тактичного управління української Нацгвардії. Цей план повинен бути схвалений в Конгресі для того, щоб вступити в силу.

Як заявив прес-секретар Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі, така допомога буде сприяти зміцненню внутрішньої безпеки країни. За його словами, навчання повинно проходити в Україні в міжнародних миротворчих центрах.

Водночас у Пентагоні зазначили, що допомагати Україні зброєю і своїми військовими, поки не збираються. "Армія США не буде брати участі у вирішенні українського конфлікту", - зазначив Кірбі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пентагон хоче дати українській Нацгвардії 19 мільйонів «зелених»
02 серпень, 2014, 10:14