Світовий банк дасть гроші на волинську медицину

Світовий банк дасть гроші на волинську медицину
Ковельщина увійшла до переліку регіонів України, чиї пропозиції з реформування медичної галузі зацікавили фахівців Світового банку.

Під час діалогу МОЗ України з фахівцями вищезазначеного банку визначено напрями і першочергові завдання реформування системи охорони здоров’я.

На початку 2013 року МОЗ України і МБРР розпочали підготовку спільного проекту «Підтримка реформування системи охорони здоров’я України», джерелами фінансування якого будуть кошти позики Світового банку та кошти державного і місцевих бюджетів (у пропорції відповідно 90 і10 % від загального обсягу видатків), - повідомляють у Ковельській райдержадміністрації.

Ковельщина увійшла до переліку регіонів України, чиї пропозиції з реформування медичної галузі, подані на конкурс, зацікавили фахівців Світового банку.

І тепер, за умови доопрацювання та вдосконалення представлених матеріалів, Ковельський район має змогу отримати на їх реалізацію майже 4 мільйони гривень.

За ці кошти передбачається здійснити реконструкцію котелень під амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с. Зелена; реконструкцію частини адміністративного приміщення під амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с. Старі Кошари, капітальний ремонт ФАП-у с. Поповичі під розміщення амбулаторії; реконструкцію ФАП-у с. Мельниця під розміщення амбулаторії.

Очікується, що проект сприятиме наближенню медичних послуг до людей. У кожному населеному пункті передбачається відкриття амбулаторій сімейної медицини, де лікар зможе оперативно оглянути хворого, надати йому невідкладну медичну допомогу і вчасно транспортувати до лікарні, якщо це потрібно.

Ковельське МТМО зацікавлене у реалізації проекту світового банку, адже це дозволяє залучити додаткові інвестиції в розвиток галузі охорони здоров’я Ковельщини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб ми взагалі роюили без світового банку...
Відповісти
Останні новини
Світовий банк дасть гроші на волинську медицину
02 серпень, 2014, 12:01