Суд відпустив під особисті зобов'язання вже 23 підозрюваних у дезертирстві

Суд відпустив під особисті зобов'язання вже 23 підозрюваних у дезертирстві
Жовтневий районний суд Запоріжжя не підтримав клопотання прокурора про арешт всіх військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, яких підозрюють у дезертирстві.

Як повідомив на брифінгу генеральний прокурор України Віталій Ярема, всі бійці залишаються на волі, - повідомляє ТСН.

"Вчора відбувалося активне виробництво за військовослужбовцями 51-ї бригади. Я знаю, що прокурор у військовій сфері південного регіону мені доповів про те, що вони пропонували суду обрати запобіжний захід військовослужбовцям у вигляді утримання під вартою. Але суд не підтримав цю пропозицію і сьогодні військовослужбовці перебувають на волі", - повідомив Ярема.

За уточненими даними, суд відпустив всіх бійців, чиї справи стигли розглянути - 16 бійців відпустили 1 серпня, і ще 7 - сьогодні, 2 серпня.

Розгляд справ ще 18 військових продовжиться в понеділок.

Загалом підозрюють у дезертирстві 41 бійця 51-ї бригади. Як повідомив Ярема, в цілому відкрито близько 1,5 тисяч кримінальних проваджень щодо порушень в діях військовослужбовців і керівного складу під час проведення АТО.

150 людей зараз притягуються до кримінальної відповідальності за фактами порушень.

Нагадаємо, бійці 51-ої бригади, які минулого тижня невідомо як опинилися на території Росії, можуть отримати від 5 до 10 років за ґратами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За таких як ви "плевка жалко". За кого там хлопці воюють навіть незнаю. "Понаехали" на Волинь здорові мужики, щоб війну пересидіти в жінки під спідницею, відпочивають на Світязі,а хлопці там захищають нашу країну від паРаши, щоб потім вони могли спокійно вернутись додому.
Відповісти
В цих хлопів є вдома дружина і діти, яких треба забезпечувати. Сім'ї залишились без годувальників. За таких як Даунбасівці жалко своє життя віддавати, бо вдома Їх чекають живими і здоровими. Вони не по своїй волі пішли воювати на війну
Відповісти
І взагалі це війна Порошенка і Путіна, олігархів-євреїв Коломойського і Ахметова. На мою думку повинні воювати Схід і Захід між собою, а об'єднати сили і будувати історію нашої України своїми руками. Якщо не згідні чемодан - вокзал - рассєя
Відповісти
Вибачте " не повинні воювати між собою"
Відповісти
МЫ УЖЕ РАЗНЫЕ СТРАНЫ ...
ХОТЕЛИ МОНОЭТНОСА - ПОЛУЧАЙТЕ...
Відповісти
" Моноетноса"? В якому смислі?
Відповісти
Це через мовний закон? Якщо ви так думаєте, приїжайте на Волинь і побачите який тут "моноетнос". Тут вільно розмовляють російською мовою. Відпочивають на озерах і росіяни і білоруси і поляки і, Слава Богу, всі живі здорові, нікого бандеровці не вбили, не зарізали.
Відповісти
витри, бо по бороді тече...заслинився
Відповісти
До вас як до людини,а вам "откровенно насрать". Мені шкода, що в нас таке БИДЛО живе. Малороси недоношені
Відповісти
хай тобі мама витре, коли ти відірватися не можеш,бо руки заняті
Відповісти
Останні новини
Суд відпустив під особисті зобов'язання вже 23 підозрюваних у дезертирстві
02 серпень, 2014, 17:01