БАНДЕРШТАТ. Наживо. ТЕКСТ. ФОТО. День третій

БАНДЕРШТАТ. Наживо. ТЕКСТ. ФОТО. День третій
Розпочався третій фінальний день фестивалю "Бандерштат-2014" у Луцьку. Своїми враженнями від цього дійства журналісти ВолиньPost'у ділитимуться безпосередньо із місця подій.

Текст постійно оновлюється.

Також читайте про перший та другий дні фестивалю.

*****

10:30

"Бандерштат" прокидається. На сцені вже проводить саундчек гурт "Роллікс". Поряд біля намету Центру туристичної інформації учасники фестивалю готуються до велоекскурсії.

Ігор Гузь зі сцени закликає наметове містечко прокидатися та іти на гутірку. "Підйом, Бандерштат, підйом!", - каже Гузь.



10:50
На сцені виступає Андрій Кузнєцов – редактор відомого російського суспільно-політичного пабліка #Orange.

Каже, що в Росії існує культ держави: "Православие, самодержавие, народность", - цінності, на який грунтується ідеологія правлячої партії Путіна "Единая Россия", - розповідає Кузнєцов.


"Велика кількість людей в Росії залежить від держави. Кількість незалежних людей невелика... Соціального вибуху не буде, бо люди будуть сидіти за свою маленьку зарплату та не вийдуть", - додає Кузнєцов.

Він стверджує, що відчуває себе Росії,"як єврей у Третьому рейху".

11:20
Триває саундчек рівненського гурту "Ворст". Його вокаліст та одночасно ведучий фестивалю М'ячик разом із арт-дектором фестивалю та лідером гурту "Філолет" репетирують нову пісню. До слова, після чи не найліричніша у їх репертуарі.


12:05

На гутірці замість журналістів Hromadske.tv виступає Ігор Гузь. Каже, що із їх прибуттям виникли накладки, тому вирішив взяти слово собі.

Заступник голови облради розповідає, що за 5 місяців не відбулося перезавантаження,тому може відбутися третій Майдан.


Додає, що наразі при владі досить непогані посадовці, але принципово систему влади вони поки не змінили. "Я вважаю, що Яценюк на своєму місці, кращого прем'єра я не бачу. На своєму місці Порошенко. Я не бачу кращого президента на даний час", - відзначає Гузь.

12:25
"Якщо ви вірите у люстрацію, я вас розчарую, ніякої люстрації не буде. Скоро будуть вибори, всі, кого мали люструвати, на них підуть", - оголосив "вирок" люстрації Ігор Гузь.

12:30
Міліціонери, які чергують на фестивалі, кажуть, що принаймні під час їх зміни жодних порушень чи п'яних фестивальників не виявили.

12:55
Триває гутірка із нардепом від ВО "Свобода" Юрієм Михальчишиним. Він розповідає про те як "витиснути" стару еліту.

"Революція, яка повинна перемогти, вона не повинна зупинятися... поки ця війна з Росією нам дає шанс на революційне оновлення. Вона не дає олігархам проявити позицію, яка не має нічого спільного з інтересами українського народу", - коментує Михальчишин.

Додає, що Україні треба відновити ядерний статус: "На це піде кілька мільярдів доларів, але це однозначно менше, ніж ми проїмо кредитів МВФ".

Михальчишин вважає, що заплатити за збільшення обороноздатності України мають заплатити "глитаї-оілгархи", а не більшість населення.


13:20
Роздуми Михальчишина про українців і укранськості як винятковості приспали фестивальників.


13:28
Тим часом у дитячому містечку - майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок. Наступний - із гончарства.


13:47
На "Бандерштаті" збирають гроші для потреб військових. За словами дівчини, яка контролює процес, підрахунків поки не проводили. Але "кидають з частотою приблизно раз у 5 хвилин". Купюри різні - від 1-2 гривні до 100.


13:58
Михальчишину дівчина зі Здолбунова Надія поставила "незручне" запитання: зазначивши, що довгий час була прихильницею партії, попросила пояснити, чому у свободівців постійно "гарне слово" розходиться з ділом. Зокрема чому "Свобода" вийшла з коаліції і досі не люструвала Ірину Сех. Щодо роботи партії, Михальчишин сказав, що "ніхто не ідеальний", щодо Сех - "не може говорити незаангажовано".

14:05
Відповіді свободівця викликала хвилю обурення в присутніх. Виникла емоційна дискусія з подекуди вигуками "з залу". Врешті всі залишилися при своїй думці.
14:20
Екс-мер Луцька Богдан Шиба - Михальчишину: Звертаюся до вас як до парламентаря: вимагаю, переверніть нарешті ситуацію в країні з голови на ноги.
14:33
Ігор Гузь представив наступного учасника гутірки - бійця білоруського батальйону "Пагоня. Активіст - в балаклаві, окулярах. Голос його змінено. Гузь стверджує, що протягом фестивалю до організаторів неодноразово дзвонили білоруські "органи".

За сценою - змагання з піднімання гирі. Зібралося багато охочих взяти участь і так само багато - поспостерігати.

15:01
Щодо здоров'я фестивалю, то фест з впевненістю можна назвати здоровим. Медики розповіли: звертаються переважно з травмами - саднами та забоями. Інколи "скаче" тиск. І безалкогольний "Бандерштат" - таки безалкогольний: з похміллям та отруєннями також не зверталися.
15:43
На гутірковій сцені - Анастасія Дмитрук, автор вірша "Никогда мы не будем братьями»", на головній - чекається черговий гурт. Розпочала роботу також літературна сцена.

15:47
Екс-очільник Волинської обласної друкарні Дмитро Головенко привіз на фест книжки. Продає особисто.


16:30
"Бандерштат" завис між денною та вечірніми частинами. Люди валяються на карематах в затінку, дрімають, балакають, грають в ігри. За декілька хвилин - гутірка із гендиректором корпорації ZIK Дмитром Добродомовим.

16:35
Стартувала гутірка з Добродомовим, який саме повернувся з зони АТО. Каже, що "там війна в повному розумінні цього слова".

16:42
На головній сцені розпочався концерт. Виступає гурт RIZUPS.

16:55
Дмитро Добродомов вважає, що керівник Адміністрації президента Борис Ложкін має українофобські настрої, бо свого часу казав, що україномовна преса не має права на існування.


17:30
На сцені гурт К402 із Львова. Хлопці виконують пісні жанру поп-рок. У цей ас до сцени підтягуються все більше бандерштатівців.


18:10
На сцені гурт "To leave a trace". Вони виконують можливо найбільш "важку" музику на фестивалі.

Під сценою влаштовують "мерву".


18:55
Виступає гурт рівненський гурт "Ворст". Разом із солістом "Фіолету" Сергієм Мартинюком виконують ліричну пісню "Сліди".

До слова, саме вокаліст "Ворсту" М'яч разом із Віктрією Жуковською ведуть музичу програму на фестивалі.


19:15
Справжній етно-рок бандерштаівцям дарує гурт The Doox. Вони збагачують свої мелодії звуками волинок.

Через запальні танці у повітрі біля сцени стає все більше пилюки.


19:25
Під запальні етно-мелодії The Doox фестивальники почали хороводити.


20:01
На сцені - легендарна полтавська група ONEYROID. Колектив грає у жанрі альтернативний рокаксофон та флейта додає композиціям гурту особливої атмосферності.


20:05
На фестивальному майданчику "бандерштатівці" влаштували забавлянки :)


20:41
Наразі музичну естафету перейняв херсонський рок-гурт Роллік'с. На сцені фестивалю українського опору "Бндерштат-2014:перезавантаження" хлопці виступають уже не вперше.


21:17
Вперше на сцені - гурт з-за кордону. Ірландський метал-гурт із Дубліна Cruachan.

«Кельтський метал» додав чималого запалу бандерштатівціям. Фронтмен гурту вигукує "Слава Україні!" :)

Особливості гурту, окрім звучання їхніх композицій, додає народний одяг - довга темна куртка, кілт та сорочка.

А ще вони світлошкірі і патлаті :)

Музикант Cruachan виконав на волинці мелодію Гімну України.

Ведучі фестивалю Бандерштат розіграли блокнот з вишивкою на обгортці та автографами усіх музикантів, які виступали на головній музичній сцені, всередині. Він дістався Олександрові за 750 гривень. Чоловіка на інвалідному візку пропустили до сцени, зробивши коридор. Бандерштатівці йому гучно аплодували.

22:30
Довгоочікуваний Скрябін - хедлайнер третього фестивального дня. Біля сцени зібралося максимальна кількість людей, охочих послухати Кузьменка.


Після першої пісні бандерштатівці почали аплодувати, проте соліст Андрій Кузьменко зазначиа, що ці аплодисмнти - для бійців, які воюють на сході України й особливо тих, які ніколи не повернуться.


22:44
Скрябін виконує стару пісню на новий лад. "А може Путін піде на..." лунає зі сцени :)


Що ж... ВолиньPost завершує онлайн-трансляцію третього й завершального дня Бандерштату. Дякуємо читачам, які слідкували за перепитіями фесту у Луцьку :)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гузь іди в армію і на схід і там будеш кричати "Підйом, Бандерштат, підйом!" - а не веселишся тут коли хлопці на сході гтинуть
Відповісти
Все правильно Ви написали....А то ввечері гримить музика на всю, яка б вона не була, а хлопці гинуть....А тут на фото повно молодих дебелих хлопаків не мають де енергію подіти...
Відповісти
А петрович з окопу настрочив комент????????????????
Відповісти
а петрович відклав зброю, витер спітніле чоло і з окопу настрочив комент
Відповісти
Сьогодні всі справжні патріоти вже воюють, а не демонструють свою крутизну в тилу за спинами жінок і дітей. В минулі роки захід дійсно будив українську свідомість і виховував патріотизм. Але сьогодні, в той час коли гинуть на Сході кращі наші земляки, влаштовувати розваги... Папірцями Путіну погрожувати... Можливо простіше взяти зброю і просто стати поряд з іншими. Ну а нам, які залишаються в тилу - більше працювати. Політикам - ганьба! Використовувати фестиваль для зведення рахунків, для політичної боротьби всередині воюючої країни, на потіху ворогам - це як мінімум дурість, а як максимум - зрада. Згадайте історію, зрада завжди губила нашу державу .
Відповісти
О! Гусь сів в зручне крісло і вже люстраціі не тре. Ні, до вас теж люстрація докотиться, питання чи ви на своєму місці, бо зрушень 0!
Відповісти
Останні новини
БАНДЕРШТАТ. Наживо. ТЕКСТ. ФОТО. День третій
03 серпень, 2014, 10:50