Гунчик поглиблює співпрацю з поляками

Гунчик поглиблює співпрацю з поляками
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном та Генеральним Консулом Республіки Польща у Луцьку Беатою Бживчи

Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Сторони обговорили питання поглиблення співробітництва Волинської області та Республіки Польща, а також суспільно-політичну та економічну ситуацію в Україні та Волині зокрема.

Володимир Гунчик насамперед відзначив, що сусідня країна Польща завжди підтримувала Україну, а особливо це відчуває наша держава сьогодні у непростий для неї час. «І прикордонна Волинська область – готова до подальшої співпраці», - зазначив він.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні висловив чітку позицію: «Україна стала на правильну дорогу, а це – багато вартує. Сьогодні - складна ситуація, але переконаний, що українська держава прямує до успіху та щасливого майбутнього. А Польща завжди підтримуватиме Україну».

Генрик Літвін також підкреслив, що «Європейський Союз підтримує Україну, яка сьогодні захищає свою незалежність. Загрозою для України є політика Росії, а політична допомога, яку надає Європейський Союз та США відіграє важливу роль, і це треба цінувати».

Голова облдержадміністрації висловив слова вдячності польській стороні та зазначив: «Президент і Уряд України концентрують сьогодні максимальні зусилля для того, щоб цю війну завершити до зими. Глава держави підписав зміни до держбюджету і на потреби армії виділили 11 млрд грн».

Володимир Гунчик поінформував Генрика Літвіна про хід на Волині третьої хвилі часткової мобілізації, яка проводиться нині відповідно до Указу Президента.

Крім того, сьогодні в області, у непростий для держави час, докладається максимум зусиль для наповнення бюджетів усіх рівнів, втримання економічних показників, збору врожаїв.

Польські дипломати висловили свою підтримку голові облдержадміністрації та підкреслили, що Республіка Польща активно підтримує євроінтеграцію України і готова до поглиблення співпраці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.