На Волині оселилося майже 700 переселенців

На Волині оселилося майже 700 переселенців
На Волині поселили уже 681 переселенця з Криму, а також з Донецької та Луганської областей.

Про це розповів заступник голови Волинського обласного штабу Володимир Грушовінчук під час засідання обласного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, у вівторок 5 серпня.

«В цілому по області ми можемо розмістити 2 170 осіб. Це можливе розміщення і управління житлово-комунального господарства провело ревізію. В нас працюють і регіональні, районні штаби. Вони також звітують. Скарг на даний момент поки нема. Є співпраця з волонтерськими організаціями», - наголосив Грушовінчук.

За його словами, на даний момент на Волині розмістили 213 осіб з території Криму і 478 людей з Донецької та Луганської областей.

«Ситуація у східних областях міняється погодинно», - наголосив Грушовінчук.

За інформацією обласного штабу, станом на 4 серпня до відомства звернулося 103 родини з Криму (52 родини нині мешкають в Луцьку), до складу яких входить 213 людей, та 141 родина з Донецької та Луганської областей, до складу яких входить 450 осіб.

«Може виникнути різна ситуація. Наразі іде велика загрузка на Київську та Харківську області. Ми повинні людям пояснити і задовольнити їхні потреби», - зазначив заступник штабу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реально, людей зі Сходу України на Волинь приїхало більше ніж це декларує Волинська ОДА. Частина з них уже поїхала додому або в інші області, не знайшовши прихистку у нас. Також, велика кількість людей знаходиться на Волині без відома про себе владним структурам і виною цьому є відсутність мотивації для людини це робити, адже жодних додаткових прав чи будь-яких виплат від цього людина не отримує або ж досить проста причина - людина просто не знає куди їй потрібно звертатись. Крім того, існує проблема у відсутності передачі даних при виявленні таких людей будь-якою з держслужб до яких ті звертаються при потребі. Тобто люди відразу не йдуть десь там себе реєструвати, а мають конкретну проблему: садочок, школа, пенсія, біржа, інвалідність чи ін. і йдуть до відповідноїслужби, а та в свою чергу, при виявленні факту подібного звернення повинна автоматично підняти питання про фіксацію прибуття людини в області перед відповідальними за це особами і в разі її відсутності напрвити людину по відповідному адресу чи взяти в неї усі дані, а лише після того приступити до вирішення її питання. Нажаль навіть не завжди коли людина реєструється в міському департамені про це знає обласний. Абсурд але факт. Та сама основна причина це відсутність законодавчого врегулювання централізованої процедури офіційної реєстрації в Державній Міграційній Службі, для чого власне вона і створена, аби унеможливити зловживання подвійної реєстрації. На даний момент існує лише процедура фіксації тимчасового місця перебування граничним терміном до пів року, проте лише для осіб які мають на те певні підстави, зокрема: влаштувався на роботу, є згода власника приміщення чи має власну нерухомість. Та і це ще не біда, якби не штамп в паспорті який це підтверджує. Це остаточно відлякує людей, які планують повернутися додому і попасти під потенційні проукраїнські репресії у звязку з цим. Таким чином потрібно якнайшвидше узаконити видачу оремих посвідок, які будуть мати відповідний всеукраїнський реєстр, аби видавались лише один раз одній людині, що унеможливить подвійну реєсрацію по Україні та покаже реальну наявну кількість переселених по областях.
Відповісти