У Житомирі попередили теракти спільників «ДНР». ВІДЕО

У Житомирі Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність групи місцевих мешканців – активних учасників радикально-налаштованого угруповання, які готувалися вчинити в ніч з 4 на 5 серпня серію терористичних актів у обласному центрі для залякування населення і дестабілізації ситуації у регіоні.

Про це повідомляє прес-служба СБУ України, - пише Gazeta.ua.

Члени терористичної групи – 36- та 34-річний жителі Житомира, один із них – колишній військовослужбовець, які злочинно підтримують терористичні організації на сході України. Зловмисники готували щонайменше чотири теракти. Своїми цілями терористи обрали банківську та декілька державних установ, військкомат і житловий квартал, де проживають члени родин військовослужбовців.

Вночі 5 серпня у ході спецоперації співробітники СБУ затримали обох зловмисників. Під час обшуку гаража, що належить правопорушникам, правоохоронці вилучили п'ять саморобних вибухових пристроїв загальною вагою 7,6 кг, вибухову речовину для виготовлення детонаторів, самі детонатори, годинникові механізми, елементи живлення, газовий пістолет, маски. Згідно з висновком експерта, саморобні вибухові пристрої були виготовлені на основі селітри та могли вибухнути від найменшого поштовху. Саморобні детонатори для СВП вибухотехніки змушені були знешкодити на місці.

Слідчий відділ УСБУ в Житомирській області здійснює досудове розслідування, підозрюючи затриманих у підготовці до злочину та терористичного акту. Наразі тривають обшуки помешкань, допити затриманих та їхніх спільників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Житомирі попередили теракти спільників «ДНР». ВІДЕО
06 серпень, 2014, 08:08