У Луцьку затвердили ділянки для вигулу собак. За вигул деінде штрафуватимуть. КАРТА

У Луцьку затвердили  ділянки для вигулу собак. За вигул деінде штрафуватимуть. КАРТА
Виконком луцької міськради затвердив 11 спецділянок, де можна вигулювати собак, натомість за вигул у інших частинах міста будуть штрафувати.

Таке рішення ухвалили під час засідання виконкому у середу, 6 серпня.

Зокрема директор КП «Ласка» Богдана Новарчук відзначила, що мешканці навколишніх будинків зібрали 745 підписів, щоб дозволити вигул собак у парку імені Лесі Українки на двох ділянках.

Також вона наголосила, що проект підтримало Міністерство екології та природних ресурсів.

Згідно з рішенням, собак можна вигулювати на таких ділянках: вулиця Набережна, навпроти готелю «Світязь» та навпроти вулиці Яровиці, вулиця Боженка - біля річки Жидувка, бульвар Дружби народів - біля річки Жидувка, вулиця Космонавтів - парк 900-річчя Луцька, вулиця Ветеранів - парк 900-річчя Луцька, вулиця Кравчука - біля РАЦСу, на вулиці Гордіюк, у парку імені Лесі Українки поблизу «Ротонди», у парку імені Лесі Українки біля річки Стир, на вулиці Шопена біля Палацу учнівської молоді, на вулиці Потебні у «ботанічному саду».

Поки на ділянках встановлять лише спеціальні таблички про вигул собак на довгих повідках, натомість в інших частинах міста дозволять пересування із собаками лише на коротких повідках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нарешті, а то вже набридли ті купи лайна валяються де попало.Тепер потрібно слідкувати,щоб дотримувались власники собак, а ні то штрафувати.
Відповісти
хай спочатку бродячих всих зловлять, бродячи будуть срать де попало а мени шоб собаку вигулть треба мисце шукать?! придурки
Відповісти
На купах не написано, що саме вони (ці купи) - відходи домашніх собак. Цікаво, чи бездомні собаки, якими так опікується Дана, ознайомлені зі схемами вигулу?
Відповісти
Я завжди прибираю за своєю собакою. Хожу з кульком.Плачу податки державі. Необхідно завжди залишатись людьми і непотрібно видумувати якихось площадок для вигулу. Тварини чк і люди повинні гуляти всюди і супроводжувати своїх господарей
Відповісти
а де можна вигулювати собак без поводка??????????????????????????????????
Відповісти
у власній оселі
Відповісти
можете сидіти в власній оселі Ви,а я для вигулу друга вибираю весь світ)))
Відповісти
Самий найкращий штраф - це примусові роботи по прибиранню собачих фекалій по місту (включаючи місця вигулу собак) на протязі місяця...
Відповісти
НА Гордіюк не можливий вигул ссобак, в парку дуже багато скла, собака ріжуть лапи . Спочатку треба облаштувати ділянки, вичиститиїх, а потім запрошувати вигулювати там собак
Відповісти
Ого, скільки ділянок для вигулу на наш малесенький Луцьк. Треба буде казати собаці, що потерпіла, поки дійде до того місця, де можна ....ти)))))))
Відповісти
Сумніваюсь що хтось когось буде штрафувати...
Так само буде як з палінням в громадських місцях.
Відповісти
це точно, всі курять де хочуть і ніхто ще нікого не оштрафував
Відповісти
А громадських туалетів все нема,але ж кучі людського лайна і аміачний запах мочі прикрашають наше місто!
Відповісти
а безпритульних собак також штрафуватимуть? брєдовий, якщо чесно, закон. мені пофіг, я вигулюю в парку, але спочатку постреляли-б ті шайки, яких в місті тисячі. і сруть де попало, і кідаються на дітей. не за те вони взялися.
Відповісти
А як пояснити і довести дебілам порядку, що я не гуляю в недозволеному місці, а йду в дозволене? І чого ходити чорт зна куди. В місті проблем інших немає очевидно.Да займіться нарешті ділом, а то тільки кармани свої набиваєте іробите вигляд що дбаєте про добробут лучан. Людям від того де будуть гуляти собаки краще не стане. Придумайте щось корисне для міста. Розігнати половину міської ради буде наповнення бюджету міста. І Дану також.Через бродячих собак ходити страшно, розказуєте, що стерилізуєте, а зуби також вириваєте, щоб не кусались.Дістало!!!!!!!!!!!!
Відповісти
І щоб точнісінько отак пунктириками огородили чи понамальовували межі території, щоб можна було собачці сказати: "от за цією лінією с**ти можна, а тут нє, бо не хватить мені на тебе зарплати)))"
Відповісти
Новарчук все шукає шляхи, як-би нажитися ! Краще б зайнялася 'притулком', як вона називає гетто, куди звозить і вбиває, голодом мордуэ собак
Відповісти
Дана, як собачка віддано дивиться тобі в очі, а ти її потім раз і докінчиш, адже ти пообіцяла зробити місто без собак ! Собак нестало на вулиці і в притулку їх теж мало, завдяки твоїй відданій службі міськраді, ти зовсім забула, що ти є захисниця тварин? Куди дивляться члени товариства захисту тварин, а, я забул ти адже дуже добре ведеш журналистку брехню, нині модно називається інформаційною війною
Відповісти
це додатково створять службу для контролю за собаками,чи заставлять собак з gps нашийниками гуляти?
Відповісти
Болтовня це. Романюк, Кравчук і ко: Скільки надійшло штрафів у казну міста Луцьк "за вигул собак у інших частинах міста"??? Дайте відповідь лучанам, будь-ласка, якщо Ви дійсно служите лучанам.
Відповісти
Скільки можна писати, що біля річки Жидувка багато кліщів, там трава "по пояс", бите скло, ніхто ніколи не прибирає і не косить територію. Хто мені буде відшкодовувати кошти на лікування піроплазмозу. Минулого року дві собаки моїх знайомих померли від укусів кліщів (підтверджено в лабораторії), а гуляли саме біля Жидувки. Або зробіть нормальні майданчики, або не піднімайте цю тему взагалі. І Новарчук, коли ви візьметесь за свою роботу нарешті? В районі ДПЗ багато безпритульних собак. Хочу подивитись, як ви, особисто, будете за ними прибирати!
Відповісти
дякую владі , а то дійсно господарі вже такі нахаби...
Відповісти
мій песик гуляє без поводка та намордника скрізь)
він має на це право!!!!!!
закони смішні і абстрактні!!!!
якщо я вдіну на свого пса намордник,то я хочу щоб всі люди які мали якісь проблеми із законом носили на вулиці наручники,оскільки я боюсь людей))))
якщо хтось боїться собак,то це його проблеми(інші машин бояться чи може ще там щось)))
на рахунок какашок-то це вже діло виховння,культури!!!
і взагалі вся ця тема з вигулом собак-то фігня
якщо вже і робити майданчики для вигулу-то вони мають бути облаштовані,без скла,огородженні-де може бути здійснені прогулянки без поводка і намордника,оскільки собака має бігати!!!!
всі невдоволені собаками-можете купити великі земельні ділянки,обгородитися і там вам ніхто не буде заважати)))
а власники собак мають памятати що вони несуть відповідальність за своїх друзів і виховувати так як належить
Відповісти
схеми в парку ім лесі українки мене розсмішили))))))
одна біля річки де повалені дерева і куча сміття(я туди не поведу пса)
друга ділянка навпроти гуртожтку-трава висотою в півтора метри,а інша частина чагарники з деревами!
фантастика-Европа по Українськи))))))
п.с. наші парки для людей гірші ніж в європі для собак!!!
Відповісти
У нас в районе тоже очень много бездомных собак, и есть очень агрисивные, как только выхожу гулять они увидят собаку сразу бегут и лают, стрёмно и за себя и за собаку, (они же без всяких прививок) фиг знает какая это собака, а вдруг она бешеная, а если укусит кто будет отвечать? и за таких собак невозможно нормально погулять со своим любимцем, и это не одинокий случай почти у каждого собачника есть такая же проблема, пусть сначала с бездомными собаками разберутся, а затем и предъявляют права на домашних собак, которые с прививками,слушают хозяина и он за своим любимцем во время прогулки смотрит!!!
Відповісти
Найголовніше щоб люди ті що вигульють собак зрозуміли,що собак на територіях навчальних закладах!!! Мається на увазі школи та садочки.Особливо взялисяб за 21гімназію і 25 школу які знаходяться недалеко одна від одної.На їхніх стадіонах і спортивних майданчиках вигулюють по декілька десятків собак щодня,вся територія обкладена собачим лайном !!! Собаки вже настільки привкли там гуляти що вийшовши з доми ідуть до цих шкільних майданчиків пару сотень метрів щоб
опорожнитися.От за це їх треба наказувати прибиранням шкільних майданчиків 100%.Ніде не видно ні дільничних ні муніципала.Хто має порушувати і фіксувати ці правопорушення ???
Відповісти
Останні новини
У Луцьку затвердили ділянки для вигулу собак. За вигул деінде штрафуватимуть. КАРТА
06 серпень, 2014, 11:58