Любомир Гузар звернувся до матерів, які вимагають повернути їхніх дітей зі Сходу

Любомир Гузар звернувся до матерів, які вимагають повернути їхніх дітей зі Сходу
Архієпископ Любомир Гузар звернувся до тих матерів військових, які блокують дороги і вимагають повернення їхніх дітей зі Сходу.

Свої думки щодо цього він виклав у блозі
"Сину, треба йти далі" на Українській правді.

Любомир Гузар просить зрозуміти їхні дії, "бо вони матері", проте звертається і до цих жінок, приводячи приклад матері Ісуса Марії, коли вона, "свідома, що якщо Її Сина не розіпнуть", каже йому: "Сину, треба йти далі".

Текст звернення:

"Коли я був ще дуже молодим священиком, я радо наслідував моїх старших співтоваришів і багато проповідував про Пресвяту Богородицю, про матерів, про материнство, про материнську любов.

Одного разу моя рідна Мати звернула на це увагу і сказала: "Ви священики так багато проповідуєте про материнство у різних його видах, але ваші роздуми такі теоретичні, такі сухі, такі далекі від дійсного життя. Бо, закінчила вона свою застанову, щоб говорити живо і правдиво про материнство – треба бути матір’ю".

Слова моєї матері мене дуже застановили, я відчув, що мушу їй признати рацію. Від того часу коли проповідую матерям застерігаюсь перед моїми слухачками про поважне обмеження моєї проповіді.

Останніми тижнями було багато випадків в різних частинах України коли матері поодиноко чи гуртово протестували проти висилання їхніх синів на фронт, у небезпечну полосу збройних сутичок.

Властиво, не дуже цьому дивуюся.

Хтось може закидати цим матерям брак патріотизму, але треба їх зрозуміти, бо вони матері.

Дозвольте одначе все ж таки сказати щось іншого.

Тому двадцять чи тридцять років появився фільм в якому режисер старався якнайдокладніше представити життя Ісуса Христа на підставі Євангельських текстів. Але він також дозволив собі включити в сюжет фільму деякі легенди.

Одна з них ось така: " Ісус несе оту поперечку хреста до якої буде прибитий. Поруч Нього ідуть жінки, між ними Його Мати - Марія. Виснажений немилосердним бичуванням, паде під тягарем поперечки".

Згідно із легендою ( а може це не цілком легенда) Його Мати схиляється над Ним і каже: "Сину, треба йти далі".

Вона Мати, вона відчуває вповні біль материнського серця, але вона свідома, що якщо Її Сина не розіпнуть людський рід загине, ніколи не увійде до Царства Божого.

Шановні і дорогі матері, подумайте над тим.

Не хочемо вам завдавати надмірного болю, але ваші сини це надія нашого народу - бути собою, мати свою справді незалежну державу.

+ Любомир, Архиєпископ-емерит УГКЦ"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а йти далі.. то куди ?? не треба було закликати на майдані взимку вашим священикам такі гасла : бери зброю... вперед і бий ворога!!! тепер пожинаємо ваші заклики... до чого дожилися... до війни на голому місці...Перш ніж балакати і давати вказівки, спитайтеся чи ті хлопчаки бачили там реального ворога?? і тоді все стане на свої місця
Відповісти
Панове, ну скільки нинчє за пост? Чи полішукам платять за те, що ви одні і тіж аргументи наводите?
..війна на голому місці... - маразм!
..чи бачили реального ворога...БРД - подивіться відео з РОСІЯНАМИ, що фотографуються на фоні трупів десантників - ви досі не бачите реального ворога?
гіркіни і бєси - це хто? не ворог? - виродки, що людям животи розрізають і топлять....

таке враження, що вам піп шо в церкві наплів московській, те ви і множите як безумні
Відповісти
Краще б "вона" сиділа б і далі в тюрмі. І війни не було б і прості хлопці були б живі. Горя в їх сімях не було б.
Відповісти
Похмелятися потрібно.
Відповісти
а ти подивися інші відео,де журнілістів голих по полю випускають... самі своїх... навіщо мені дивитися російське, я дивлюсь своє рідненьке
Відповісти
Останні новини
Любомир Гузар звернувся до матерів, які вимагають повернути їхніх дітей зі Сходу
06 серпень, 2014, 15:52