У Луцьку розбиралися із «проблемними» земельними ділянками. ФОТО

У Луцьку розбиралися із «проблемними» земельними ділянками. ФОТО
У Луцькій міській раді зібрали розширене засідання земельної комісії, щоб розібратися із 12 проблемними ділянками, питання щодо яких вже розглядають 5-6 сесій поспіль.

Засідання відбулося у середу, 6 серпня.

Депутати вирішили запросити людей, що претендують на оренду або розробку проектної документації на 12 різних ділянках у місті, рішення щодо яких «буксує» вже кілька сесій.

Першим розглядали питання земельної ділянки на вулиці Львівській, у розроблені проекту землеустрою громадянці Маматовій З.М депутати відмовляють вже 5 сесій.

Претензії щодо виділення цієї ділянки висловив депутат міськради Юрій Вега.

Він пояснив, що Маматова з грудня 2013 року не платить оренду землі, тому спочатку має заплатити податки, а тоді депутати підтримають виділення.

Натомість начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала пояснив, що у Маматової немає належним чином оформлених документів, тому орендну плату за цей час із неї «здирати» не треба.

Депутат Ігор Поліщук запропонував, щоб, у разі відмови громадянам 5 і більше разів, надсилати їм письмову відмову, до якої додавати список депутатів, які не підтримали їхнє прохання про розробку проекту чи договору оренди.

Депутат Богдан Шиба відзначив, що варто внести зміни до регламенту, щоб на сесії щодо певної ділянки обов’язково ухвалювали певне рішення – «за» або «проти». Бо, не приймаючи ніякого рішення, депутати «знущаються над людьми».

Депутат Іван Корчук нагадав, що всі 12 випадків тяганини із ділянками - однотипні та стосуються земель «колишніх колгоспів». Тому підстав не давати людям землю він не бачить.

Натомість Рустам Дячук запропонував дати людям, яким відмовляють 5-6 разів, списки «злісних відмовників» серед депутатів.

Земельні «розборки» щодо інших ділянок не були такими активними, тому їх розглянули за скороченою процедурою.

У підсумку секретар міськради Сергій Григоренко закликав представників фракції, що були на закритому засіданні, підтримати надання дозволів.

«Думаю, ви всі побачили, що не підставні особи, а реальні люди, я попросив би усі фракції підтримати, проголосувати», - відзначив він.

Також Григоренко пообіцяв, що всіх претендентів на «проблемні» ділянки запросять на наступну сесію, щоб особисто побачили обранців, які не голосують «за».
Козюра знову прийшов у антипутінській футболці
Козюра знову прийшов у антипутінській футболці

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну шо тут сказати, молодці депутати і в тому числі Батьківщина, а особливо Григоренко, бачу, що там найбільше ініціативи він проявляє, щоб всі так працювали в міській раді!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розбиралися із «проблемними» земельними ділянками. ФОТО
06 серпень, 2014, 16:19