На Волині вихованець інтернату втопився в каналізації, вчительку судили

На Волині вихованець інтернату втопився в каналізації, вчительку судили
Вихованець Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату намагався втекти додому, проте впав у каналізацію та втопився.

Вихователя закладу судили за недогляд, - повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Відсутність учня вчитель помітила близько опівдня, коли діти зайшли до їдальні. Розсадивши першокласників за столом, вона побачила, що одне місце порожнє. Весь персонал кинувся на пошуки хлопчика, але на території закладу дитини не було. Про зникнення першокласника вихователь повідомила керівництво школи, батьків та міліцію.

Через чотири дні правоохоронці виявили труп хлопчика на території відстійника очисних споруд на відстані близько чотирьохсот метрів від приміщення школи-інтернату. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, хлопчик втопився.

Проти вчителя порушили кримінальну справу. Під час розслідування було встановлено, що залишений без нагляду першокласник втік, щоб поїхати додому. По дорозі впав у відстійник, який не був закритий кришкою.

Як з’ясували правоохоронці, додому першокласник втікав не вперше, і щоразу працівники інтернату знаходили дитину неподалік від виховного закладу.

У судовому засіданні в смерті сина мати звинуватила вихователя, адже неодноразово попереджувала про те, що дитина може втекти зі школи.

У свою чергу вчитель, заперечивши свою вину, наголосила, що може нести відповідальність за втечу дитини, але не за її смерть.

Розглянувши справу, Локачинський районний суд визнав вихователя винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.137 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді обмеження волі на строк три роки з іспитовим терміном та один рік без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мати звинуватила вихователя ІНТЕРНАТУ у недогляді за дитиною. А мати чого не доглядала? А дитина і раніше втікала додому. То кого треба судити - вихователя чи "матір"?!!
Відповісти
"певна діяльність" - звучить двозначно...
Відповісти
Останні новини
На Волині вихованець інтернату втопився в каналізації, вчительку судили
07 серпень, 2014, 13:30