У Росії Wi-Fi відтепер за паспортом

У Росії Wi-Fi відтепер за паспортом
У Росії тепер доступ до публічного Wi-Fi буде проводитися лише після пред'явлення паспорта.

Відповідну постанову підписав російський прем'єр Дмитро Медведєв ще 31 липня, але відомо про неї стало лише зараз, - пише Українська правда.

Згідно з постановою, користуватися публічним Wi-Fi у Росії можна буде лише після пред'явлення паспорта для ідентифікації користувача.

"Ідентифікація (користувача – ред.) здійснюється оператором шляхом установлення прізвища, імені, по батькові (за наявності) користувача, підтверджених документом, що засвідчують особу", - сказано в постанові.

Відомості про користувача, включаючи прізвище, ім'я, по батькові, реквізити документа, що засвідчує особу, а також інформацію про обсяг і час надання послуг оператор має зберігати не менше півроку й розкривати на вимогу правоохоронців.

При цьому клієнти оператора зв'язку будуть зобов'язані надавати йому список людей, що використовують підключення, і їхні паспортні дані. Список необхідно буде оновлювати мінімум один раз у квартал.

Крім того, буде проводитися ідентифікація обладнання, через яке користувач буде підключатися до мережі.

"Ідентифікація обладнання здійснюється засобами зв'язку оператора зв'язку шляхом визначення унікального ідентифікатора обладнання мереж передачі даних", - сказано у постанові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
там де яник там покращення
Відповісти
От я собі уявляю - Москва - 13 лямів населення.........велика частина міста покрита ВІ-ФІ безкоштовним, і хочеш ти зайти в соцмережі чи подивитись почту, а тут - стоп, стоп, стоп батенька!!! Спочатку паспорт, потім Інстаграм і Контакт..........оу.....це жостко, але це буде ппц як весело))) Ей парень, а ВИ-ФИ без надзора есть??? а если найду????)))))
Відповісти