Луцька діжка знайшла прихисток у Дубно

Луцька діжка знайшла прихисток у Дубно
Несподіваний розвиток отримав конфлікт луцького підприємця з міською владою.

Від минулого року луцький підприємець Василь Попович намагається отримати дозвіл міської влади на встановлення кіоску, стилізованого під дерев'яну діжку.

Нагадаємо, ця тимчасова споруда стояла минулоріч від Дня Конституції у центрі Луцька, переїхавши з часом від Собору до сонячного годинника на пр.Волі. Підприємець своїм коштом провів до цієї точки лінію електропередач для забезпечення електроенергією.

Намагання отримати дозвіл на поточний літній сезон призвели до цілого валу відписок. Бізнесмен, виробник квасу неодноразово звертався до міської ради з проханням надати дозвіл на встановлення діжки у різних місцях міста і щоразу отримував відмови. Так, щодо встановлення біля ТЦ "Слон" було відмовлено з аргументуванням "немає схеми розташування тимчасових споруд у цьому місці". По вул.Л.Українки біля ательє "Зося" - схема розташування є, але "вказана споруда в неї не вписується".

Наступна спроба - місце біля "Виномаркета". Схема розташування є, підприємець замовив проект розміщення з візуалізацією, проте також отримав відмову.

Про встановлення діжки на пр.Волі або Театральному майдані підприємцю було повідомлено, що це можливо лише "після внесення змін до затвердженої схеми" без вказання термінів та процедури.

Кореспонденту ВолиньПосту телефоном головний архітектор м.Луцька Леонід Герасимюк пообіцяв, що "за місяць ситуація вирішиться".

Пройшов рівно місяць, і ситуація дійсно вирішилася. Щоправда, без допомоги та навіть участі міської влади Луцька. Діжка приглянулася дубенчанам, тамтешній підприємець отримав дозвіл на тимчасове (до кінця сезону) розміщення об'єкту в центрі м.Дубно. Відтак він узяв багатостраждальну діжку в оренду, і тепер квасом з неї насолоджуються в цьому районному центрі Рівненщини, вважаючи її також за цікавий арт-об'єкт на фоні середньостатистичних торгових кіосків.

До речі, підприємець Василь Попович, напевно, є володарем своєрідного "рекорду", що стосується взаємин з міськрадою. Свого часу, "пробиваючи" встановлення квасних павільйонів нового типу, він звертався по відповідний дозвіл 54 рази, що підтверджено усіма документами з тодішньої переписки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скоро всі нормальні підприємці повтікають за межі міста, а мешканцям і гостям Луцька доведеться пити квас лише в карабасах і буратінах. Де той антимонопольний?
Відповісти
Де ж той комент? В карабасі зйіли за 15 хв ?
Відповісти
так хабаря дати
Відповісти
влада зажралась...
Відповісти
а де в центрі можна вгамувати спрагу недорогим напоєм?
Відповісти
Останні новини
Луцька діжка знайшла прихисток у Дубно
08 серпень, 2014, 10:56
У Луцьку перекриють вулицю
08 серпень, 2014, 10:38