Гунчик зустрівся із волинським духовенством. ФОТО

Гунчик зустрівся із волинським духовенством. ФОТО
Уперше відбулася зустріч очільників духовенства Волинської єпархії УПЦ КП із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком.

Церкву зокрема представляли митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани єпархії, - повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Так, Володимир Гунчик відзначив роль Київського Патріархату в суспільному житті та наголосив на необхідності об’єднати зусилля влади і всіх конфесій для забезпечення миру і злагоди на Волині, зміцнення України у протистоянні з російським агресором.

На його думку, слово душпастиря-патріота, який спілкується з багатьма людьми, є дуже важливим.

Голова обласної адміністрації попросив священнослужителів благословити добрі наміри і справи місцевої влади, спрямовані на захист, збереження та розвиток Волині та всієї держави, а також підкреслив, що він повністю поділяє думку, що в Україні має бути єдина Помісна Українська Православна Церква.

Декани єпархії, в свою чергу, ставили Володимирові Гунчику запитання щодо наболілих проблем у регіонах краю. Ішлося про запровадження духовної опіки над правоохоронцями, критерії призначення держслужбовців, проблеми мобілізації у військові формування, зокрема, переселенців, обмеження розважальних заходів під час АТО на Сході України тощо.

Беручи до уваги, що Володимир Гунчик має намір провести такі зустрічі з представниками інших конфесій, що діють в області, Михаїл повідомив: вони пропонуватимуть Волинській раді Церков прийняти звернення до краян, що відобразить позицію релігійних організацій щодо викликів сьогодення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
одна мафія зустрілась з другою
Відповісти
Що таке "духовна опіка над правоохоронцями"?? Церква хоче контролювати міліцію, бо ще там не в долі?
Відповісти
морди у всіх тріскають, по автобазарі ходить попів море,ДЕ ВЗЯЛИ ГРОШЕЙ - ТАКІ ЧЕCНІ? ПОРА ВЖЕ І ЛЮДЕЙ ТРОХИ ПОМИРИТИ І САМИМ ЗМИРИТИСЬ, ЗРОБІТЬ ОДНУ ЦЕРКВУ, А ТО та українська, а та російська.
Відповісти
Молодець Гунчик! Зустріч з митрополітом Михаїлом (звертаю увагу Київсьський патріархат!). Оббоїх особисто і близько знаю і обом бажаю плідної співпраці!
Відповісти
А де протестанти, католики, греко-католики? А де улюблена церква Пороха - Московський патріархат?
Відповісти
Е духовність і даховність?
Відповісти
Останні новини
На Сході загинув лучанин
08 серпень, 2014, 15:14
Гунчик зустрівся із волинським духовенством. ФОТО
08 серпень, 2014, 14:58