Розглянули ще 30 справ бійців 51-ї бригади

Розглянули ще 30 справ бійців 51-ї бригади
Апеляційний суд у Запоріжжі розглянув ще близько 30 справ бійців 51-ї механізованої бригади.

Про це повідомляє "Слово Волині" із посиланням на громадську активістку Ірину Гаркавцеву.

"Кожне слухання на цей раз тривало не більше 10 хвилин, - повідомляє вона на своїй сторінці у соцмережі, - Запобіжний захід всім залишили колишнім: перебування у військовій частині до суду. В понеділок через цю процедуру залишилося пройти двом хлопцям, так що можна до 10-00 підійти і підтримати".

"Поспілкувалися - настрій у всіх нормальний, психолог нікому не потрібен. Навіть сон відновився. Це радує. Говорити про те, що пережили, особливо не хочуть: "Все одно це неможливо передати", - додає вона.

"Наш підопічний розповів, що служив в армії зв'язківцем, автомат тримав один раз у житті. Під час перепідготовки, яка замість обіцяних 10 днів затягнулася на 4 місяці, пару раз постріляли, а багато хто взагалі автомат вперше в руки взяв, не мав уявлення, як зібрати-розібрати. "Трактор водив? Сідай в БМП". Курити на передовій вперше почали двоє, а четверо так і не закурили, навіть близькість смертельної небезпеки не сподвигла", - пише Гаркавцева.

Також вона висловлює подяку адвокатам бійців: "Респектіще адвокатам, один із них приїхав з Дніпропетровська і теж відпрацював безкоштовно. Він принципово займається справами невинно засуджених. Зараз почнеться найважче - не дати посадити хлопців. Настрій у всіх оптимістичний, але розслаблятися поки не можна".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому ж не пишуть скільки молодих людей загинуло пішовши в прорив з оточення? Замовчують....
Відповісти
Freedom for all people.
Відповісти