Сказали, як боротимуться із «зайцями» на луцьких автостанціях

Сказали, як боротимуться із «зайцями» на луцьких автостанціях
Адміністрація ПрАТ "Волинське обласне підприємство автобусних станцій" роз'яснила, як саме планують стимулювати всіх пасажирів купувати квитки.

Про це йдеться у відповіді адміністрації на замітку «Невже так складно навести порядок?», опубліковану у "Волині-новій" 17 липня.

У замітці йшлося про те, що дехто з пасажирів, зекономивши 2 гривні на станційному зборі, не купує квиток у касах луцької автостанції №1, а відходить кілька метрів від платформи і платить за проїзд водієві.

Однак голова правління цього підприємства Іван Потапчук вирішив роз’яснити ситуацію. "Волинь-нова" публікує його роз'яснення:

"Згідно з "Правилами надання послуг пасажирського автотранспорту" в редакції постанови Кабміну № 528 від 13 червня 2012 року посадка пасажирів в автобуси здійснюється за проїзними квитками, які продають в касах автостанцій.

Контроль повинен здійснювати водій. Якщо люди заходять в автобус поза територією автостанції, він зобов'язаний видати квиток. Ця норма існує для фіскалізації доходів підприємств, перевізників, їхніх водіїв, щоб підприємство сплачувало всі належні податки і збори за прозорою схемою.

Дописувач справедливо зауважує, що вартість квитка в касі автостанції вища через сплату станційного збору. Тому значна кількість пасажирів намагається не купувати їх там. Звідси починається ланцюг незаконних дій, у яких беруть участь окремі громадяни та водії рейсових автобусів. Працівники автостанцій, котрі перешкоджають їм, змушують брати квитки у касі, виступають як захисники законодавчих норм.

За отримані від станційного збору кошти наше підприємство зробило чимало для реконструкції автостанцій та поліпшення побутового обслуговування клієнтів — пасажирів і водіїв. Тільки за останніх три роки викладено бруківкою значну частину територій автостанцій Луцька, Ковеля, Володимира–Волинського, побудовано накриття над посадочними платформами в Луцьку та Ковелі, готуються до введення в експлуатацію платформи у Володимирі–Волинському.

Капітально відремонтували автостанції в Ратному, Ковелі, частково —в Луцьку, Володимирі–Волинському та Горохові. Приміщення станцій пристосовуємо до обслуговування осіб із фізичними вадами. Ввели в експлуатацію 13 громадських вбиралень. На ці роботи і витрачаємо кошти станційного збору. Взимку зали очікування опалюються, від негоди і сонця пасажирів захищають накриття над платформами.

Нині здійснюється візуальний і відеонагляд за територіями автостанцій, щоб не допустити, аби пасажири виїжджали звідси без квитків, принаймні скоротити їх кількість. На водіїв–порушників складаємо відповідні акти, застосовуємо матеріальні санкції. Загалом, вважаємо, щоб навести порядок в автобусних перевезеннях, потрібно і самим пасажирам змінити мислення — купувати квитки в касах автостанції або вимагати у водія виписувати їх за сплачені кошти.

Ще раз хочу нагадати волинянам, чому доцільно купувати квиток у касі. Придбавши його, пасажир автоматично страхує своє життя і здоров'я на випадок дорожньо–транспортної пригоди. А коли він сідає в автобус «за вуглом» автостанції, як пише автор замітки, то порушує правила безпеки, бо може опинитися під колесами інших транспортних засобів і залишитися без страхової компенсації".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По Ваших словах водій повинен контролювати квитки то для чого ви тримаєте велику кількість невихованих контролерів, які потайки від ваших камер беруть в жмені від водіїв певні суми, та постійно грублять пасажирам різного віку, що зменшує авторитет товариства
Відповісти
Безумовно квитки потрібно купувати в касі, що я особито постійно робив і роблю!! Але зубожіння людей заставляє їх йти на такі примітивні кроки, як бігати за маршруткою і сідати в не передбачених місцях(себто "голь на видумку хітра").І як вирішує це питання адміністрація автостанції Луцьк? Поставили хамовитих тіток, сам мав досвід діалогу, з однією, коли пасажир з багажем у руках і квитком у кармані намагається пройти у салон автобуса а у нього вимагають "предявити" квиток, незрозуміло хто. І чому б це я мав поставити багаж у калюжі і показуаати квиток?. Повідомляю, що квиток у кармані, а покажу його коли розміщу багаж на що заява вже покажи! Це рівень сервісу і толерантності! та я принципово ніколи не буду показувати квитка не зрозумілим особам. А такого керівника з його совковими підходами пора відправити в ... Розруха вона не в клозетах, а в головах . Поки є такий недолугий менеджмент буде така гризня!
Відповісти
Що означає поліпшення побутового обслуговування клієнтів? Кімната, якою користуються 2-3 чоловіка у місяць? А брудний і смердючий зал? і собаки під лавками? А червонощокі під "мухою" чергові з насінням, яке плюють безперервно? І з хамським відношенням до людей? За це їм платити? А соромно, бо автовокзал - це обличчя області. Купи сміття і пилюка на площадках для відстою автобусів. Після тривалих перерв між рейсами на пекучому сонці, вони під"їжджають на платформи дляпроведення посадки. А чи думає керівництво про людей, як їм їхати? Звичайно,скажете, не у їхній компетенції? Але про обслуговування наголошуєте за гроші. Тоді доводьте його до кінця. Колись, на місці відстою росли дерева. Вони поглинали і пилюку, і гази... Їх зрубали. Натомість нових не посадили. Нема коштів. Зате соромно, бо на кожному стовпі по кілька відеокамер. Для пошуку "зайців". А для чого тоді гроші витрачають на чергових? Дивні у нас порядки.
Відповісти
Знайомий водій розповідав, як у перші дні роботи приносив перевізнику накладні, де зазначена кількість пасажирів з квитками. Той популярно пояснив: мені до дупи твої квитки, виручку на стіл клади. Ось так.
Відповісти
А мене найбільше дратують кілометрові черги біля кас! чому за 5 хв до відправки мене посилають в касу? я не встигаю купити квиток і порожній автобус їде.... кому це потрібно? Є ж спеціальні апарати, для продажі квитків біля автобусів!
Відповісти
Контролери не дотримуються своїх обов'язків, грубіянять, працювала одна каса, контролер не мала жодного посвідчення і не представилась, це порушення посадової інструкції, водії теж мають право видавати квитки.
Відповісти
Останні новини
Сказали, як боротимуться із «зайцями» на луцьких автостанціях
09 серпень, 2014, 17:31