Яку допомогу та пільги передбачили для родин учасників АТО на Волині

Яку допомогу та пільги передбачили для родин учасників АТО на Волині
Заступник директора департаменту соціальної політики Волинської ОДА Оксана Гобод розповіла, як на Волині допомагають учасникам АТО та їхнім родинам.

Про це вона прозвітувала під час оперативної наради у понеділок, 11 серпня.

За словами Оксани Гобод, на сьогодні 27 родин загиблих отримали з резервного фонду обласного бюджету до 100 тисяч гривень. Також їм надали підтримку із різних місцевих бюджетів на загальну суму близько 200 тисяч.

Вона додала, що 11 родин вже мають можливість користатися 50%-знижкою на сплату комунальних послуг як сім’ї загиблих військовослужбовців, а 6 - пенсію по втраті годувальника.

Щодо поранених волинян у зоні АТО, Оксана Гобот повідомила про грошову допомогу від 3 до 5 тисяч 14-ом їхнім родинам.

Також з місцевих бюджетів для потреб поранених на Сході волинян виділи 150 тисяч та ще 410 тисяч для потреб родин мобілізованих.

Оксана Гобот нагадала, що влада працює над забезпеченням субсидій на тверде паливо, скраплений газ і компенсаційних виплат на природний газ для сімей учасників АТО.

Вона проінформувала, що на сьогодні в таборах відпочинку оздоровили 365 дітей військовослужбовців, зокрема 10 дітей загиблих та 4 дітей поранених на Сході.

У департаменті обіцяють, що діти мобілізованих будуть максимально забезпечені місцями в дитячих садочках, а молодим спеціалістам з родин військових надаватимуть додаткову допомогу у працевлаштуванні.

За її словами, діти, батьки яких беруть участь в АТО, будуть мати пріоритетне право поселення в гуртожитки.

Нагадаємо, що це не вичерпний перелік пільг і видів допомоги для учасників АТО та їхніх один. Так, наприклад, для них передбачили можливість спрощеного отримання земельних ділянок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто як? В зоні АТО тисячі наших хлопців а 50% знижку на комунальні отримали 11 сімей?! Ті які похоронили своїх чоловіків , татусів. Самим їм , гнидам бюрократичним , такі "пільги".
Далі 100 тисяч плюс 200 тисяч розділимо на 27 сімей. Дуже щедро...
На рахунок оздоровлення напівправда-не всі учасники АТО мають право, а тільки саме ті , які підпадають під поняття "мобілізовані" . Тобто діти добровольців, кадрових військових , міліціонерів і т.д в прольоті.
Багато фраз , а якщо подивитись реально ,то вся ця допомога просто пшик порівняно з допомогою яку надає нашій армії Народ.
Відповісти
Останні новини
Яку допомогу та пільги передбачили для родин учасників АТО на Волині
11 серпень, 2014, 12:27