Як волиняни роблять кевларові каски. ВІДЕО

Як волиняни роблять кевларові каски. ВІДЕО
5 тисяч кевларових касок планують випускати волинські активісти.

Зараз встигають зробити 3 каски в день, - йдеться в сюжеті каналу новин 24.

Жителі Волині розробили методику виготовлення кевларових касок, здатних захистити від куль та осколкових поранень. Першу вже випробували в СБУ. Куля пробила шолом лише на декілька міліметрів.

Спершу винахідники придбали майже за 3 тисячі гривень одну кевларову каску. Тепер вона слугує їм формою. Заготовку роблять із будівельної піни. Нею з балона наповнюють порожнину шолома. Піна має повністю охопити внутрішні стінки. Згодом кладуть прес, і шолом закріплюють, аби він не хитався.

На форму пласт за пластом накладають кевлар. Це спеціальна надзвичайно міцна тканина, яка і є основою захисту. Кевлар розрізають, аби не утворювалися складки, і шар за шаром склеюють. Щонайменше має бути 18 листів. Хочуть спробувати ще й гіпсовий каркас.

Наразі за день хлопці здатні виготовити лише три каски. Для серійного виробництва потрібно продемонструвати і випробувати десять екземплярів. Справа не з дешевих. Лише квадратний метр кевлара коштує близько 30 євро.

Наразі старий кевлар беруть із непридатних бронежилетів. А ті, які ще можуть згодитися, приводять до ладу. Протикульову плитку замовляють у Фінляндії, а вже тут доводять до необхідної форми.

Щодо бронежилетів хлопці хочуть їх зробити легшими, а от виробництво касок поставити на конвеєр. Планують випускати по 5 тисяч штук щомісяця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих