У річці на Волині плаває мертва риба. ФОТО

У річці на Волині плаває мертва риба. ФОТО
У Ковельській Турії плаває мертва риба, адже вода в річці не відповідає гігієнічним вимогам.

Ті, хто постійно ходить купатися на міський пляж, твердять, що мертва риба з’явилася тут ще кілька днів тому. Повно її на водоймі й нині, - повідомляє ПроКовлель.

Оскільки річка дуже заросла водоростями, то мертва риба в тих місцях збилася до купи і під розпеченим сонцем поступово розкладається, створюючи неприємний запах навкруги.

Минулого четверга в місцях масової загибелі риби побували фахівці Ковельського міськрайонного управління державної санітарно-епідеміологічної служби, державної екологічної інспекції у Волинській області та Ковельської рибоохоронної дільниці. Зокрема, в районі міського пляжу лаборанти СЕС взяли проби річкової води.

На думку державного еколога Володимира Романовського, риба в Турії просто задихнулася від нестачі кисню. Він констатує, що рівень води у річці за час спекотних тижнів суттєво впав, а температура води значно підвищилася, в результаті стали гнити водорості, що суттєво вплинуло на обмаль кисню для риби.

Ці висновки еколога підтвердили в СЕС. Згідно їхніх лабораторних досліджень з’ясувалося, що вода в Турії не відповідає гігієнічним вимогам за мікробіологічними показниками.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих