Одне з центральних бомбосховищ Ковеля - в жахливому стані. ФОТО

Одне з центральних бомбосховищ Ковеля - в жахливому стані. ФОТО
На Волині нараховується лише 13 відсотків від загальної кількості споруд цивільного захисту, які придатні для перебування там людей у разі небезпеки.

Частково готова п’ята частина таких об’єктів, а решта – вкрай занедбані, - повідомляє ПроКовель.

На жаль, до останніх належить й бомбосховище, яке знаходиться в місті Ковель по вулиці Косачів. Зі слів інженера штабу цивільного захисту об’єктів станції Ковель Петра Глухайкіна, ще в 2011 році Львівська залізниця його планувала зняти зі свого балансу, де воно досі числиться, однак на цю процедуру в підприємства не вистачило коштів.

У зимову пору року ця інженерна споруда для малечі слугує гіркою, з якої вони дружно ковзаються на санчатах, а літом – там мають інші забавки.

Приміром, днями хтось поцупив із запасного виходу бомбосховища залізні двері і ось вже кілька днів як доступ туди вільний.

Бомбосховище перебуває в аварійному стані, воно постійно підтоплюється ґрунтовими водами, стіни – вологі і вкриваються пліснявою, тому цегла постійно осипається, стеля – просвічується, на східцях багато сміття.

Начальник відділу з питань цивільного захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради Юрій Дідковський вкрай стривожений жалюгідним виглядом будови. Він переконаний, що цей об’єкт цивільного захисту вже давно втратив своє призначення. Петро Глухайкін зі словами свого колеги цілком згідний, він оглянув будову і розпорядився відремонтувати вхід до бомбосховища.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих