У Луцьку російські товари матимуть спеціальне маркування

У Луцьку російські товари матимуть спеціальне маркування
У торговельних закладах Луцька товари російського походження матимуть відповідне маркування.

Міський голова Микола Романюк підписав розпорядження "Про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника", - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Відповідно до нього, суб’єктам господарювання, що здійснюють гуртову, роздрібну торговельну діяльність на території Луцька, рекомендовано інформувати споживачів про товари російського походження за допомогою помітного маркування товарів позначкою "Товари з Російської Федерації" з нанесенням зображення прапора Російської Федерації та/або зазначенням цієї інформації на цінниках, а також розміщення таких товарів на окремих полицях.

"Товаром російського походження вважати товар, вироблений, розфасований, зібраний, вирощений на території Російської Федерації", - зазначено у документі.

Управлінню розвитку підприємництва та реклами міської ради доручено слідкувати за тим, щоб об’єкти торгівлі виконанували вимоги цього розпорядження, а комунальному підприємству «Луцькреклама» – виготовити та розмістити соціальну рекламу щодо підтримки українського виробника з метою зростання попиту на вітчизняні товари.

Нагадаємо, що громадська організація "Бойкот" просила Миколу Романюка зобов'язати торгові заклади Луцька маркувати російські товари.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Добре було б і газ промаркувати. Якщо ти патріот, - мерзни!!!
Відповісти