Самооборонівці прозвітували, як «наводять порядок» у Луцьку

Самооборонівці прозвітували, як «наводять порядок» у Луцьку
Активісти "Самооборони Майдану Волині" оприлюднили звіт роботи групи швидкого реагування за 8-10 серпня.

Текст звіту опублікував член виконкому Луцької міськради Богдан Климчук у Фейсбуці.

Публікуємо звіт без значних змін та правок. Текст Олександра Ніколайчука:

08.08.2014 22:00, за направленням із чергової частини МВС м. Луцька навести порядок за адресою вул. Кравчука, 9, нікого підозрілого не виявили. Слід зазначити, що поруч із даним двором знаходиться опорний пункт міліції (світилося в усіх вікнах). Питання: для чого направляти наряд, коли може вийти «на перекур», будь-який міліціонер?

08.08.2014 22:20-23:00, охорона ринку «Північний» затримала зловмисника, котрий зі слів продавця, демонструючи ножа спочатку взяв не розрахувавшись у продуктовому магазині 3 заготівки для піци, а за кілька хвилин у літньому кафе, зі слів бармена, розмахуючи ножем, вимагав горілку. Правопорушник травмувався об асфальт під час падіння. Надали первинну медичну допомогу, передали грабіжника працівникам слідчо-оперативної групи МВС.

08.08.2014 23:40, за направленням із чергової частини МВС м. Луцька навести порядок за адресою пр. Молоді, 9А виявили компанію із 3-х осіб, що випивала та шумно розмовляла. Компанія прибрала сміття та розійшлася.

09.08.2014 00:30, біля проїжджої частини дороги по вул. Станіславського, 11А виявили неповнолітнього із самокатом Арсена (12 років) який пояснив що в такій пізній час чекає на маму з роботи, бо загубив ключа від квартири, мобільний мама не дає. Зателефонувавши до мами Оксани вияснили, що вона до пізньої ночі працює барменом у ресторані «Зелений гай», відлучитись не може, сина виховує сама, син перебуває в інтернаті, на вихідні передають на «виховання» мамі. Хлопця відвели до сусідів, де його господарі покормили (лише зранку снідав). Думаю, мамі можна задати багато запитань. Найголовніше: що далі буде із дитиною, якщо мама не може йому приділити бодай два дні на тиждень?

09.08.2014 01:30, виклик на допомогу міліції до нічного клубу «Наталка», де назрівала масова бійка. Своєю присутністю попередили.

09.08.2014 04:00 у магазині «Продукти» по вул. Гулака-Артемовського між будинками 13а та 15а успішна контрольна закупка пляшки коньяку «Борисфен 3*». Пояснення продавщиці: «Продаю акуратно, дивлюся по людях, дітям, підліткам та п’яним не продаю». З огляду на реакцію на зауваження та моральні настанови сумніваємось, що даному працівнику профілактична бесіда допомогла. Просимо зазначений магазин долучити до списку порушників постанови міськради про заборону продажу алкогольних напоїв у нічний час.

09.08.2014 05:00 за направленням із чергової частини МВС м. Луцька навести порядок навпроти магазину «Юрій» по вул. Конякіна, 14. Виявлено чотирьох чоловіків віку близько 25-35 років у стані алкогольного сп’яніння. Одному із них належить автомобіль БМВ сірого кольору.

Пояснили, що одного із товаришів відправляють на схід на війну. Згідно оперативних даних той, кого «відправляли» виявився тричі судимим. Існує оперативна інформація, що підприємців місцевого ринку тероризують невідомі молодики, вимагаючи їх сплачувати «за охорону» і можливість спокійно торгувати. Якщо даний факт буде у подальшому підтверджено, вважаємо що ці особи можуть бути причетні до «наїздів», бо ними ствердно заявлялося, що ми тут (мається на увазі мікрорайон) «тримаємо порядок».

09.08.2014 21:30, оперативна інформація про підозрілого чоловіка на пероні залізничного вокзалу. Ним виявився Аркадій К. 26.03.1967р. н., який самостійно прямує на війну на схід України. Білет на поїзд та військовий квиток пред’явив. Він пояснив, що має місячну відпустку, його не цікавлять формальності із якимись реєстраційними записами, направленнями, тратою «купи часу», що він знайде, як стати у нагоді на фронті. Щасти тобі, друже.

09.08.2014 22:00, направлення із чергової частини МВС м. Луцька надати допомогу працівникам міліції за адресою вул. Федорова, 2, бар «Дубок». Побутовий конфлікт на грунті алкогольного сп’яніння з одного боку та хамства «мажорів» з другого. Коротий опис: молода пані на дворовій дорозі сигналила клаксоном авто та обзивала малих дітей, на зауваження про неприпустимість такої поведінки ще й нецензурно вилаялась, за кілька хвилин на «розбірки» направила свого чоловіка. Ті, що робили зауваження у «Дубку» святкували 30-тиріччя іншої пані.

Викликаним працівникам міліції, не дивлячись на пізній час і те, що кафе зачиняється о 23:00 ну дуже вже було потрібно опитати заявників та свідків події, підігрітих алкоголем святкуючих. Як ніби це не можна зробити у більш спокійній і ненапруженій обстановці у міськвідділі зранку наступного дня. Якби не міліція конфлікт вичерпався б швидко. А так: буча, шум, крики увечері «на радість» мешканцям мікрорайону. І, до речі, хамська поведінка міліціонера на кшталт: «Це моє діло, що я тут понаписував, щоб Вам тут ще щось показувати чи пояснювати!»

09.08.2014 23:00, направлення із чергової частини МВС м. Луцька за адресою вул. Заповітна, 1, «Фірма «Модуль» на допомогу міліції. Інформація про спрацювання охоронної сигналізації, про те, що помічено рух невідомих на об’єкті. Майже як завжди, на місце події ГШР прибула першою, далі - міліція. Охоронна фірма «Арсенал», що охороняє даний об’єкт свій патрульний автомобіль не направила. Цікаво…

Перевірили місцевість поруч, виявили привідчинене вікно на другому поверсі, взяли периметр території під охорону. Передали пости міліціонерам. Знайдений директор фірми Костянтин Миколайович на прохання під’їхати, щоб перевірити приміщення зсередини на наявність зловмисників повідомив, що сирену сигналізації відімкне дистанційно і все. Ось так. А нам «ганяй», розбивай підвіску авто…

10.08.2014 00:05, візуально зафіксовано факт продажу пива в пакет в магазині «Цукерочка» перед Окружним адміністративним судом на вул. Словацького,3. Даний магазин систематично порушує постанову Луцької міської ради про заборону продажу алкоголю. Даний магазин її не виконує!

Продавець надала таку інформацію: власник Марія Петрівна. Є факти, що засвідчують, що даний магазин «має відношення» до «Княжого двору»: банери з рекламою послуг «Княжого двору» кругом розтягнені по ньому, стікери із цукром до кави «Княжий двір». За оперативними даними даний ресторан «кришується» міліцією. Магазин порушує не лише заборону продажу алкоголю, а й багато чого іншого у сфері торгівлі (зазначав у попередніх звітах). Давайте показово закриємо, хоча б на ніч з 22:00 до 08:00. Можливо, іншим «повадно» не буде.

10.08.2014 00:15
, за направленням із чергової частини МВС м. Луцька навести порядок за адресою пр. Волі, 68. Навели.

10.08.2014 00:30,
за направленням із чергової частини МВС м. Луцька навести порядок за адресою пр. Волі, 35. Навели.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Блін, а де міліція? За що вони отримують гроші?
Велике їх скупчення я бачила останній раз біля облради, коли в два ряди охороняли Клімчука від людей.
Маємо проблему: розпиття спиртного на дитячому майданчику, але ще не знайшли змоги змусити міліцію ПРАЦЮВАТИ. То навіщо нам така міліція?
Відповісти
оцих "нічних менів-даунів"?
Відповісти
Клоуни ви!!
Відповісти
робін гуди це все звичайно добре,але зараз вам якщо назвалися самообороною треба не пяних людей розганяти а на схід, а потім вже цим займатись
Відповісти
Ната, не твоє собаче діло, де міліція.
Відповісти
Ха ха ха. Мирка не опзу не патрулював. Самооборона не ганьбіть себе.
Відповісти
Останні новини
Самооборонівці прозвітували, як «наводять порядок» у Луцьку
12 серпень, 2014, 07:19