У «Волиньрибоохороні» спростовують звинувачення самооборонівців. ДОКУМЕНТИ

У «Волиньрибоохороні» спростовують звинувачення самооборонівців. ДОКУМЕНТИ
Начальник «Волиньрибоохорони» Тарас Куньчик стверджує, що звинувачення у «кумівстві», взятті на роботу судимих людей і корупції, які висувала «Самооборона Майдану Волині», - це наклеп.

Про це він повідомив ВолиньPost у вівторок, 12 серпня.

Нагадаємо, активісти «Самооборони Майдану Волині» написали голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику про порушення у «Волиньрибоохороні», які, вони, мовляв, можуть довести.

Щоб спростувати перебування на роботі в управлінні охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Волинській області людей із судимістю, він навів довідки від Міністерства внутрішніх справ України та управління Міністерства у Волинській області, зокрема щодо відсутності непогашених судимостей Сергія Починка і Сергія Дмитрука.

«Починок Сергій Сергійович… станом на 15.06.2012 засудженим не значиться та в розшуку не перебуває», - йдеться у першому документі.

«Довідка видана Ковельським міськрайонним судом Дмитруку Сергію Васильовичу… про те, що, згідно вироку Ковельського міського суду Волинської області від 13.04 1988, йому обрана міра покарання у вигляді позбавлення волі строком 3 роки 6 місяців. Відповідно до статті 89 КК України, за цим вироком судимість погашена», - пишуть у другій довідці.

Також Куньчик пояснює: його не можна звинуватити у «кумівстві» через те, що кум і племінник працюють в управлінні, адже вони, мовляв, не вважаються близькими особами відповідно до Закону України «Про засади протидії корупції».

«Близькі особи - чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, пасербиця, рідний брат, рідна сестра, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням, а також особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом і мають взаємні права та обов’язки із суб’єктом, зазначеним у частині першій статті 4 цього Закону, в тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі», - перелік таких осіб згідно з статтею 1 цього Закону.

Також він надає довідку головного управління Держземагентства у Волинській області щодо відсутності у його власності земельних ділянок в Горохівському районі.

Нагадаємо, громадські активісти відзначають, що Тарас Куньчик «побудував дачу на березі водойми в селі Липа Горохівського району на території, яка належить рибінспекції, залучаючи до будівництва підлеглих працівників інспекції».

Таким чином він спростовує звинувачення активістів «Самооборони Майдану Волині» і не розуміє такої «прискіпливості активістів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже видно що скотина, виправдовуються твльки грішники
Відповісти
Не виправдовується, а вказує, що в цій країні ще є закони. І перш, ніж щось говорити, треба перевіряти інформацію, шановні, самооборонці. Така непрофесійність знищить Вас.
Відповісти
За свої слова, різні звинувачення необхідно відповідати. Тим більше, оприлююднючи їх у пресі.Тому досить так званим "самооборонівцям", очевидно, виконувати чиєсь замовлення, поширювати неправдиві дані і дискредитувати ідеї Майдану. Так і до суду залишиться недовго.
Відповісти
Останні новини
У «Волиньрибоохороні» спростовують звинувачення самооборонівців. ДОКУМЕНТИ
12 серпень, 2014, 12:21