У роботі волинської податкової знайшли кримінал

У роботі волинської податкової знайшли кримінал
Посадовці податкової служби Волині у своїй роботі допустили порушення, в тому числі і кримінально-караного характеру.

Такого висновку дійшла прокуратура Волині, перевіривши дотримання вимог чинного Податкового кодексу України та Закону України «Про державну податкову службу в Україні» при виконанні контрольних повноважень посадовими особами ДПА в області.

Відносно працівників органів ДПС цьогоріч прокуратура порушила три кримінальні справи, одну з яких вже розглянув суд. Винну особу засудили.

Окрім цього, цьогоріч за документами прокурорського реагування 58 посадовців податкової притягнули до відповідальності за допущені порушення законодавства.

Триває досудове слідство у кримінальній справі, порушеній прокуратурою області за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Луцької об’єднаної державної податкової інспекції та Державної податкової адміністрації у Волинській області за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 та ч.1 ст.366 КК України.

Ці посадовці, кажуть у прокуратурі, умисно не визначили суму податкового зобов’язання з податку на додану вартість в розмірі 95787,41 гривні за результатами планової виїзної документальної перевірки дотримання одним із Луцьких ТОВ вимог податкового та іншого законодавства, внаслідок чого державним інтересам завдано істотної шкоди.

Прокурорська перевірка засвідчила також, що органи державної податкової служби ще не в повній мірі реалізують надані їм чинним законодавством України повноваження щодо стягнення податкового боргу.

Часто структурні підрозділи ДПА в області порушують порядок проведення та оформлення результатів перевірок.

Також були випадки грубого ігнорування службовими особами податкових інспекцій чинного законодавства щодо своєчасного зняття з обліку (припинення реєстрації) платників податків на підставі заяв останніх.

Крім того, посадові особи органів ДПС не забезпечили повернення валютних цінностей на територію України, належного розгляду скарг платників податків, притягнення винних осіб до відповідальності.

Непоодинокими є порушення вимог Закону України «Про звернення громадян» в діяльності ДПА в області та державних податкових інспекцій на місцях.
На усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено подання голові ДПА у Волинській області, за результатами розгляду якого 12 посадовців притягнуто до відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: прес-служба прокуратури Волинської області
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У роботі волинської податкової знайшли кримінал
16 грудень, 2011, 17:03