Волинські гроші для армії: освоїли 9 районів із 20, − волонтер. ФОТО

Волинські гроші для армії: освоїли 9 районів із 20, − волонтер. ФОТО
За місяць гроші, виділені з бюджету для потреб волинських військових, освоїло лише 9 районів.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook волонтер Роман Мартинюк.

Так, у прес-центрі Волиньради відбулася чергова нарада щодо розподілу коштів. "На моїй пам'яті скоро вже буде 100-та...статистику не веду. Весною щоденно, літом рідше. Кілька тижнів тому Ігор Гузь взяв на себе сміливість очолити суспільну роботу із допомоги нашим військовим. На кону 2.8 млн. гривень від Волинської ради! Багатьох волонтерів, військових та посадовців і депутатів усієї області залучили до роботи! Старт був даний високий, але...не все так гладко. Виявилося на словах це одне, а рутинна робота - це дещо інше. Багато слів та палких реплік привели до...нічого", - пише активіст.

За словами волонтера, завдання вдалося виконати лише частково.
Зокрема, відповідно до поставлених завдань, кожна із 20 адміністративних територій повинна була без тендерів освоїти 95 000 гривень на придбання певних товарів.

"Результати такі: завдяки деяким цілеспрямованим рухам нам вдалося підготувати та передати у близькі та віддалені райони документи для оплати, відповідно до прийнятих рішень, а саме: бронежилети Панцир 3-95м виробництва заводу ТЕМП3000 придбали міста Луцьк та згодом Нововолинськ, райони Ківерцівський, Рожищенський, Камінь-Каширський, Любешівський, кожен по 50 шт за ціною 1 900 грн; Ратнівський район за "свої" кошти проплатив придбання 40 шт радіостанцій Vertex із гарнітурами, які успішно пройшли багатомісячне випробування в бойових умовах; Луцький район проплатив 95 000 за серйозне медичне обладнання, яке дуже необхідне військовим медикам; місто Володимир закупило шкарпетки, футболки та натільну білизну; Любомльський район оплатив один із рахунків на автозапчастини...", - звітується Мартинюк.

За його інформацією, ще два райони - Іваничівський та Шацький - зобов'язані свої кошти витрати на потреби волинських добровольців у батальйоні "Айдар".

"Якщо взяти нетто - гроші, відповідно до наших рекомендацій та наданих документів, освоїли за місяць лише 9 із 20 районів! Місячна ефективність - 45%... Як на мене - це гірше ніж погано... Плюс 2-а райони для "Айдару" - нехай буде 11 і 55%. Це статистика...", - йдеться в повідомленні.

Роман Мартинюк згадав і очільника Володимир-Волинського району, якого довелося переконувати у доцільності витрати грошей на ті потреби, про які зазначали волонтери.

"При нагоді хочеться відмітити наш рідний Володимир-Волинський район та "нашого" голову райради Андрія Оніщука, якого довелося особисто викликати на нараду і "переконувати" у необхідності витрачання коштів, делегованих району, саме на медикаменти, а не на щось інше. Цей горе-патріот довгий час впирався і ображався, чому ініціативна група НЕ ПОГОДИЛА це рішення із його самолюбством... Ну, погодили, нарешті, надіюсь... Чекаємо на результат...", - пише активіст.

Наступні збори, за інформацією волонтера, відбудуться з губернатором Гунчиком у наступний четвер, 21 серпня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Андрійко про надбавки думав.
Відповісти
Останні новини
Волинські гроші для армії: освоїли 9 районів із 20, − волонтер. ФОТО
13 серпень, 2014, 10:23