Як власники садиб на Світязі «викручуються», щоб не платити податки

Як власники садиб на Світязі «викручуються», щоб не платити податки
Власники приватних садиб не хочуть платити податок з доходів фізичних осіб, коли здають кімнати туристам на Шацьких озерах.

Про це розповів голова Шацько райдержадміністрації Олександр Кусько під час наради щодо розвитку туризму в районі в середу, 13 серпня.

Він пояснив, що наразі важко знайти кімнату за менше, ніж 50 гривень на добу, а таких садиб у селі Світязь, наприклад, близько 200.

За словами Куська, відпочивальників місцеві називають «косарями». «В приміщеннях, де раніше тримали свиней, переобладнали, і людей приймають», - каже він.

Коли приходять представники влади, деякі здавачі кімнат кажуть, що до них приїхали родичі, а заходити на подвір'я не дозволяють, бо приватна власність.

Завідувач сектору туризму управління інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Віталій Чернець розповів, що вони організовували «контрольні закупки», тобто, під виглядом відпочивальників брали кімнати, а потім складали відповідні акти і змушували платити податки власників садиб.

Хоча Олександр Кусько визнає, що «на свідомість громадян розраховувати не приходиться», а без добровільної сплати стягнути всі податки дуже важко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як власники садиб на Світязі «викручуються», щоб не платити податки
13 серпень, 2014, 12:16