У Порошенка прогнозують наслідки російської «гуманітарки» для АТО

У Порошенка прогнозують наслідки російської «гуманітарки» для АТО
В Адміністрації президента розглядають три сценарії розвитку подій у зв'язку з наближенням до кордонів України російського "гуманітарного конвою".

Про це розповів у середу, 13 серпня, на брифінгу прес-секретар президента Святослав Цеголко, - повідомляє сайт "ТВі".

"Перший сценарій – вторгнення на територію України під приводом доставки гуманітарного вантажу. Другий – провокації з вантажем на території Харківської області з високою ймовірністю агресії з боку Росії", – сказав Цеголко.

"Третій – допомога Луганську проходить через найближчий до міста пункт пропуску. Наші митники і прикордонники разом із представниками ОБСЄ зможуть просканувати вантаж на російсько-українському кордоні. Місія буде рухатися територією, яка є під контролем бойовиків, а після прибуття до Луганська розподіляти допомогу буде Червоний Хрест", – сказав Цеголко.

Прес-секретар Порошенка нагадав, що минулої п'ятниці Україна перебувала на межі відкритого збройного вторгнення з боку Росії: "Під прикриттям так званих миротворців через наш кордон збиралися перейти не озброєні найманці, а регулярні частини збройних сил Росії. Президентові України вдалося зупинити пряме вторгнення із залученням світових лідерів і реагуванням оперативного штабу".

За словами Цеголка, гуманітарні вантажі України, які спрямовуються до Луганська, не можуть доїхати до міста через те, що озброєні терористи не пропускають їх через контрольовану ними територію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Порошенка прогнозують наслідки російської «гуманітарки» для АТО
13 серпень, 2014, 18:40