Волинянин розповів, як 51-а бригада захищала Савур-Могилу

Волинянин розповів, як 51-а бригада захищала Савур-Могилу
Командир механізованого взводу 51 Окремої механізованої бригади Андрій Хілінський розповів про бої за Савур-Могилу на Донеччині.

Коментар офіцера, що лікується у Луцькому військовому госпіталі після поранення, публікує видання "Вголос".

«Українські солдати, які зараз воюють на Сході, давно зрозуміли очевидну істину та усвідомили її. Ми маємо справу не стільки з сепаратистами, скільки з російською інтервенцію проти України.

Це - новітня російсько-українська війна. Хіба сепаратисти придбали «Град», танки і артилерійську установки на «Сландо» чи «Аукро»? Коли ми поїхали на Савур-могилу, наша частина була оточена в кільце. Поранені, в тому числі і я, не могли тривалий час виїхати з зони бойових дій, бо нас обстрілювали.

Наша зведена оперативно-тактична група утримувала Савур-могилу з 9 вечора 28 липня до 4 ранку 29 липня. І в той час, коли хлопці утримували Савур-могилу, по нас вівся артилерійський обстріл з російської території. А від Савур-могили до російського кордону 6 чи 7 км. Били по нас потужно. З артилерії. І це не були ДНР чи ЛНР, це були навчені російські військові!», - розповів про свої враження з театру бойових дій Андрій Хілінський.

Також він відзначив, що в українських солдат на сході немає ніяких ілюзій про Росію і росіян як «братній, дружній» народ:

«Якщо навіть в когось були колись схожі думки, то вони давно зникли. Бо всі ми чудово побачили, хто з нами веде війну, хто вбиває українців. Це загарбницька брутальна агресія Росії. Найгірше ж в ній те, що вона прихована для всього світу і подається так, ніби Москва тут ні при чому», - наголосив офіцер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коломойші? Все о-кей?
Відповісти
якi можуть бути сумнiви. вони завжди рятували Вкраїну. А щодо Граду - так придбати його можна i в Українi, були б грошi - є i такi свiдчення на жаль...
Відповісти