Волинська художниця відзначила ювілей. ФОТО

Волинська художниця відзначила ювілей. ФОТО
Волинська художниця Валентина Михальська відсвяткувала 50-річчя і відкрила виставку в краєзнавчому музеї.

На відкриття виставки «Мистецький світ Валентини Михальської» прийшло чимало культурних діячів області, завітали також представники влади, які вручили винуватиці свята грамоти та квіти, - пише Слово Волині.

Привітав ювіляра і перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

«Пані Валентина є тією людиною, яка красива у всіх відношеннях цього слова: і на вроду, як жінка, і особливо – духовним своїм мистецьким світом, і красива у своїх творах... Зі своєю особливою філософією життя, людини і мистецтва в цьому світі. Це дійсно великий скарб, що є в нас на Волині», - відзначив посадовець.

Олександр Пирожик вручив художниці почесну грамоту Волинської обласної ради за творчу працю, вагомий внесок в розвиток української культури, образотворчого мистецтва та активну виставкову діяльність.

Приєднався до привітань і начальник управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук.

За його словами, такої «яскравої та доброї виставки», яку сьогодні показали лучанам, потребує увесь український народ, бо усі ми живемо в постійному напруженні і позитивні емоції волинянам необхідні.

На огляд громадськості представили 116 робіт жінки від перших творчих спроб до сьогоднішніх мистецьких досягнень.

Художниця надзвичайно багатогранна – вона використовує чимало різних технік: акварельний живопис, чорно-білу графіку, гуаш, монотипію, за допомогою них вона і створює портрети, пейзажі, натюрморти, композиції з казковими та міфологічними образами. Особливе місце у виставковому залі зайняла серія портретів жінок із родини Косачів.

Довідка

Валентина Михайлівна Михальська народилась 15 серпня 1964 року у селі Хворостів Любомльського району, Волинської області. Вона стала першим лауреатом обласної мистецької премії імені Й.Кондзелевича (1994 р.), нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. У творчому доробку художниці – понад 1000 робіт, які експонувалися на 30 виставках як в Україні, так і за її межами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: свято
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська художниця відзначила ювілей. ФОТО
15 серпень, 2014, 08:52
Обстріляний Донецьк. ФОТО
15 серпень, 2014, 08:28