Українські агромагнати створили власне політичне об'єднання, - політолог*

Українські агромагнати створили власне політичне об'єднання, - політолог*
Єдина політична сила, яка сьогодні заявила про захист інтересів українських аграріїв, - це Всеукраїнське об'єднання «ЗАСТУП».

За створенням організації стоять відомі українські аграрії, власники агрохолдингів і великих сільгосппідприємств, - повідомляє у своєму блозі на сайті «ЛігаБізнесІнформ» політолог Володимир Цибулько.

«ЗАСТУП» вже підтвердив наявність тисяч прихильників аграрної ідеї і відсутність заплямованих імен в керівництві організації. Це наводить на думку, що за об'єднанням стоять не політики, яких ми щодня бачимо на телеекранах, - зазначає політолог.

Швидше за все, проходження «ЗАСТУП» в парламент вигідно власникам аграрного бізнесу. На думку Володимира Цибулька, спектр потенційних інвесторів «ЗАСТУПа» досить таки широкий: від співвласника «Миронівського хлібопродукту» Юрія Мельника і «яєчного магната» Олега Бахматюка до власника одного з агрохолдингів Євгена Сігала.

«Хоча, поспілкувавшись з колегами-експертами, можна зробити висновок, що на політичну арену виходять і менш великі аграрії: переробники та власники компаній з виробництва продуктів харчування.

Серед них називають прізвища засновника компанії «Терра Фуд» і недавнього героя журналу «Forbes Україна» Станіслава Войтовича, а також власника «Амако» Віталія Скоцика. Це підтверджується тим, що ігри власників аграрного бізнесу у «вмонтовування» своїх представників у різні партії добігають кінця і аграрії починають грати по-справжньому у свою політичну силу», - переконаний експерт.

Всеукраїнське об'єднання «ЗАСТУП» очолила Ірина Синявська, раніше керувала держпідприємством «Агроосвіта». Синявська свого часу не побоялася вступити у відкриту конфронтацію з Мінагрополітики, критикуючи його за ігнорування насущних проблем українських аграріїв.

Реформи нинішнього керівництва Мінагрополітики не знаходять підтримки у селян і агровиробників. А заява міністра Ігоря Швайки про створення регулятора, за його ж висловом - «аграрного ФБР», в АПК піддали жорсткій критиці. Такою ж була реакція на скасування пільг для великих агровиробників.

Крім того, аграрії відзначають навмисне перебільшення відомством Швайки їх перспектив при виході на європейський ринок. Цим і пояснюється поява нового політичного руху «ЗАСТУП» (За Соціальну Трудову Українську Перспективу). Це слово має й інше значення, близьке кожному селянину і аграрію, - «лопата».

Об'єднання має намір сформувати міцне агролоббі в парламенті. В планах організації - відродити українське село, відстоювати інтереси фермерів, впровадити чесні правила гри в аграрному бізнесі.

Чия рука тримає «ЗАСТУП»? Хто ці інвестори? Організатори руху натякають на підтримку з боку агробізнесменів, прізвищ не називаючи. На підтвердження версії політолога Володимира Цибулька, на форумі «ЗАСТУП» були помічені люди з оточення аграрних магнатів Євгена Сігала та Юрія Косюка. Цілком можливо, що «ЗАСТУП» - це їхній проект для зміцнення своїх позицій в агробізнесі та розширення сфер впливу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олег Бахматюк( власник компаній: "Авангард", "Укрлендфармінг", "РАЙЗ", "Ваб-Банк" банк "Фінансова ініціатива"), це маріонетка Фірташа.
Відповісти
логотип схожий на середный палець, а не лопату - заступ.
Відповісти
Банк Бахматюка не дає людям депозитів, які забрав, а тут в політику зібрався. Хай спочатку людям борги повіддає, кидала
Відповісти
Це ж яким преба бути пальнутим на голову,щоб декларувати,що агрохолдинги відродять село і захищатимуть інтереси фермерів!Запитайте фермерство,як їх "захищає" "Волиньзернопродукт",особливо в жнива-вони вам розкажуть!Таких тільки вибери у ВР-раніше "все было донбасс",то буде все агромагнат.Загребуть всю землю по всіх областях,як вже загребли на сході і півдні.
Відповісти
Бляха муха, скільки ще буде утворюватись тих ,,заступів,,, ,,приступів,,, ,,выдступыв,, ,,заєду,,, за ,,херню,,?. Може вже пора на смітник історії всм цим дармоъдам ы збочинцям?
Відповісти
Основними принципами реклами, встановленими статтею 7 Закону «Про рекламу», є: законність, точність, достовірність, використання форм та засобів, які не завдають споживачеві реклами шкоди.

Статтею 1 Закону визначено, що недобросовісна реклама - це реклама, яка вводить або може ввести в оману споживачів реклами, завдати шкоди особам, державі чи суспільству внаслідок неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, замовчування, порушення вимог щодо часу, місця і способу розповсюдження.

Відповідно до статті 10 Закону недобросовісна реклама забороняється. Відповідальність за недобросовісну рекламу несе винна особа.
Відповісти
не соромно за Ульянченко джинсувати?
Відповісти
Останні новини
Українські агромагнати створили власне політичне об'єднання, - політолог*
15 серпень, 2014, 11:15