У Луцьку показали, як печуть хліб. ФОТО

У Луцьку показали, як печуть хліб. ФОТО
В рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці» відбулася екскурсія по луцькому хлібзаводу «Теремно Хліб» у п’ятницю, 15 серпня. На хлібзаводі показали увесь процес виробництва хліба, починаючи від замісу тіста до безпосереднього випікання хліба.

Виробництво кожного виду хліба має власну рецептуру. Власне, технологічний процес починається з надходження борошна, яке зберігається на складах.

Перед тим, як подавати борошно на виробництво, його просіюють та пропускають через труби у цех. Після того його відправляють на фузуючу станцію, де додають рідкі компоненти, а саме розчин дріжджів, цукру та солі - все залежить від рецептури.

Така комбінація подається далі в тістомісильну машину, де протягом певного часу апарат в автоматичному режимі замішує тісто.

Спершу в бункерному агрегаті вистоюється опара (ред. - рідке тісто, яке складається з борошна, дріжджів і рідини): процес бродіння триває 3-4 години.

Уже замішене тісто далі бродить в кориті близько однієї години та потрапляє у дільник. У дільнику готове тісто машина ділить на приблизно рівні частини за вагою. Щоправда, можлива похибка у 15 грам.

Наступий етап приготування хліба – округлення. На округлювачі тісто набуває уже необхідної для випічки форми і на транспортері «прямує» до шафи-вистойки. У такій конструкції на спеціальних латках тісто при спеціальній вологості та температурі «підходить» близько однієї години.

Після такого тривалого процесу відбувається кульмінаційний процес: тісто з корзинок перекидається та «повзе» до печі. Піч на хлібокомбінаті не така, як у бабусь у селі: без лопат та коцюб. Вона простягається довжиною у декілька десятків метрів.

Загалом, житній хліб випікається при спеціальній температурі 47 хвилин, а пшеничний – 43.

Свіжоспечені буханки хліба транспортуються на кулер, де він холоне для пакування.

Окрім хліба, на заводі випікають короваї, булки, круасани та печиво. Прикрашають смаколики на хлібзаводі вручну.

Всього асортиментний ряд продукції налічує більше 140 найменувань. Більшість хлібобулочних виробів виготовляється за рецептурами, які розроблені технологами підприємства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.