На Волині нарікають на бездіяльність екологів та міліції

На Волині нарікають на бездіяльність екологів та міліції
Старовижівська районна рада обурена бездіяльністю головного еколога району та місцевих правоохоронців.

Старовижівська районна рада підтримала депутатський запит голови фракції ВО «Свобода» в районній раді Івана Омельчука щодо порушень законодавства, які мають місце біля водойм Старовижівського району, - повідомляє прес-служба Волинської обласної організації.

Рада вирішила скерувати колективне депутатське звернення до керівників правоохоронних органів краю з вимогою здійснити перевірку за викладеними фактами.

Районних депутатів обурив факт нереагування та ненадання відповіді прокуратурою Старовижівського району на депутатський запит свободівця Івана Омельчука щодо незаконності спорудження пірсу на одній із дач на побережжі озера Пісочного Любохинівської сільської ради, який був озвучений депутатом на попередній сесії і знайшов висвітлення на сторінках районної газети «Сільські новини» у публікації «Хтось «кришує» інженерну споруду на озері Пісочному?» (№32 від 02.08.2014 року).

У колективному зверненні, яке знайшло підтримку більше двох третин депутатів райради, наводяться також інші факти, які, на думку депутатів, свідчать про неправомірні дії (бездіяльність) Державного екологічного інспектора Старовижівського району Андрія Савчука.

Як вважають депутати, такі факти мають місце на побережжі озер: Луки Дубечненської, Пісочне Буцинської, Солинки та Віторож Любохинівської, Глухівське Глухівської сільських рад.

Депутати вважають, що на ці численні порушення належним чином не реагують ті, хто мав би стояти на сторожі законності, зокрема Державний екологічний інспектор у Старовижівському районі Андрій Савчук, начальник райвідділу міліції Микола Карпук та прокурор Старовижівського району Вадим Бас, які, замість вживати заходів щодо усунення порушень закону, фактично їх покривають.

Раніше ці факти вже неодноразово піднімались у депутатських запитах і зверненнях районних депутатів та висвітлювались у районній пресі, проте на районному рівні порушені проблеми не вирішуються. Зважаючи на це, Старовижівська районна рада адресувала своє колективне звернення начальнику УМВС України у Волинській області Петру Шпизі, прокурору Волинської області Вадиму Максимову та начальнику Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександру Ткачуку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
На Волині нарікають на бездіяльність екологів та міліції
16 серпень, 2014, 12:10