На боці терористів воюють вихідці зі Східної Європи, - ЗМІ

На боці терористів воюють вихідці зі Східної Європи, - ЗМІ
У бойових діях на Сході України проти сил АТО беруть участь бойовики зі Східної Європи.

Більшість східноєвропейських "добровольців", що приєднались до проросійськх сепаратистів, є представниками правих та національстичних кіл, - повідомляє Українська правда .

Серед згаданих східноєвропейців - громадяни Польщі, Чехії, Болгарії, Латвії, Сербії. Зокрема, чеські ЗМІ повідомляють про викладача фізкультури з чеського Брно Іво Стейскале, який приїхав у Донецьку область допомагати сепаратистам.

Як відомо, чинні у Чехії закони забороняють громадянам цієї країни служити в арміях держав, котрі не є членами НАТО, а також у незаконних збройних формуваннях, і порушникам цих норм загрожує багаторічне ув'язнення.

За даними ЗМІ, на Сході України підтримують сепаратистів і троє російськомовних націонал-більшовиків з Латвії.

Як заявив у зв'язку з цим міністр внутрішніх справ Латвії, їхні особисті дані встановлені, з'ясовується, чи справді вони беруть участь у бойових діях.

Раніше польські ЗМІ повідомляли про невелику групу правих радикалів, які воюють у Донецьку на боці проросійських сепаратистів. У свою чергу польська влада наголошує, що йдеться про поодинокі випадки, оскільки симпатії більшості населення Польщі - на боці українців.

За даними ЗМІ, на боці сепаратистів також воюють двоє громадян Болгарії, однак інформагенція не отримала офіційного підтвердження цих повідомлень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
На боці терористів воюють вихідці зі Східної Європи, - ЗМІ
16 серпень, 2014, 14:40