Прокуратура каже, що синці Тимошенко від здавлювання об тупі тверді предмети

Прокуратура каже, що синці Тимошенко від здавлювання об тупі тверді предмети
Перевірка прокуратурою харківської області заяв Юлії Тимошенко про заподіяння їй насильства не підтверджує інформацію екс-прем'єра.

Про це заявив в ефірі 5 каналу в неділю начальник головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень Генпрокуратури Вадим Горан, пише Українська правда.

Нагадаємо, 27 квітня українські ЗМІ поширили фотографії тілесних ушкоджень Юлії Тимошенко. Вони датовані середою, 25 квітня, тобто через п'ять днів після транспортування Тимошенко до лікарні, в ході чого, за словами омбудсмена Ніни Карпачової, було нанесено тілесні ушкодження. Фотографії зробила сама омбудсмен Ніна Карпачова.

За словами начальника головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень Генпрокуратури Вадима Горана, перевірка почалася 23 квітня і ще не закінчена.

«Є десять днів, які встановлені нам Кримінально-процесуальним кодексом. Тому протягом 10 днів ми будемо проводити перевірку і в кінці приймемо рішення», - зазначив представник ГПУ.

«На сьогоднішній день вже проведено величезну кількість перевірочних дій, опитані практично всі учасники подій - медики, працівники пенітенціарної системи, працівники швидкої допомоги, які відвозили Юлію Володимирівну, лікарі лікарні, інші люди, які могли бути свідками тих чи інших подій», - сказав він.

«На сьогоднішній день в ході перевірки ті факти, які вказує Юлія Володимирівна у своїй заяві, не підтверджуються», - зазначив Горан.

За його словами, судові медики прийшли до висновку, що синці на тілі Тимошенко не могли утворитися 20 квітня, як вона вказує.

«Крім того, механізм і локалізація цих синців говорить про те, що вони утворилися внаслідок здавлювання об тупі тверді предмети або зіткнення з такими предметами. Але аж ніяк не при ударі кулаком, як вона каже, в живіт. І могли утворитися в результаті застосування невеликої фізичної сили», - зазначив представник Генпрокуратури.

При цьому він зазначив, що у зв'язку з відмовою Тимошенко від судово-медичного огляду, його було проведено «з медичної документації, в тому числі за актом, яким було зафіксовано медиками колонії наявність тілесних ушкоджень, які вона показала».

Відповідаючи на питання ведучої, Горан сказав, що в ході перевірки не використовувалися фотографії, зроблені колишньою омбудсменом Ніною Карпачовою, оскільки вони «здобуті не в установленому порядку».

Також, за словами представника ГПУ, не брався до уваги експертний висновок, наданий Карпачовою: «Не можна говорити, що це офіційний якийсь документ, бо він складений не уповноваженими на це фахівцями».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Тимошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Синці від здавлювання об тупі предмети? А звідки ж в зоні зараз регіонали взялися? Тупіших предметів у нас нині немає.
Відповісти
Останні новини
Прокуратура каже, що синці Тимошенко від здавлювання об тупі тверді предмети
30 квітень, 2012, 10:50