Волиняни повернулися з зони АТО. ФОТО

Волиняни повернулися з зони АТО. ФОТО
Волинський археолог Олексій Златогорський з трьома клегами-волонтерами повернувся з місць проведення антитерористичної операції.

Він поділився враженнями від побаченого та надіслав декілька фото.

Археолог, який став волонтером-помічником для армії, каже, що про допомогу його попросив підполковник Вадим Дорофєєнко.

"З початком подій у Криму В.С.Дорофєєнко у діючій українській армії. А з початку АТО – він і ще десять пошуковців з Волині – там. Жодної допомоги, жодної підтримки від держави за весь цей час не отримували. Я два тижні бігав коридорами влади, бо куди ж мені науковцю займатися нюансами військового спорядження?" - каже Златогорський.

Придбавши бронежилети, волонтери проїхали 2200 км за три дні маршрутом Луцьк-Рівне-Київ-Лубни-Полтава-Харків-Слов’янськ-Краматорськ та назад.

Дорогою вони зібрали продукти, ліки та інші необхідні військовим речі.

"Наш шлях пролягав до Лубен, де ми зупинилися на нічліг у приятеля Сергія Федотова Андрія Браги. Зранку він ще додав до нашого вантажу продуктів. У місті Чугуєв Харківської області нас вже чекав супровід десантників. У Слов’янську на пляжах тисячі людей, хоча ще зранку стріляли сепаратисти. Проїжджаємо через блокпост «Кандагар», де досі на асфальті лежить понівечена бронетехніка. У Краматорську – велика кількість молоді фарбує міст у жовто-блакитні кольори, у центрі – чисельний мітинг за єдину Україну. Заїжджаємо у штаб на аеродромі…" - описує Златогорський побачене.

"Декілька листів на фронт, від яких, як самі призналися бійці, вони ледь стримували сльози. І лист від мешканців Краматорська, коли десантники були в кільці оточення 18 днів без їжі, без води і будь-якої підтримки. Вижили. На жаль, не всі…" - насамкінець пише археолог-волонтер.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
олексій златогорський, а не олександр
Відповісти