«Хочу ще!» - діти про відпочинок від Сергія Мартиняка*

«Хочу ще!» - діти про відпочинок від Сергія Мартиняка*
Незабутній літній відпочинок з масою нових знайомств, розваг та вражень – подарунок дітям Горохівського району від народного депутата України Сергія Мартиняка.

Народний обранець ще на початку своєї депутатської кар’єри пообіцяв опікуватися літнім дозвіллям юних мешканців округу.

Минулого року завдяки старанням благодійного фонду народного депутата «Європейський вектор» оздоровлювалися діти з особливою долею з Луцького району, цього року – черга Горохівщини.

Впродовж липня та серпня дітлахи відпочивали у таборі «Супутник» на озері Світязь та у таборі Скандінавської благодійної місії в Україні «Віфанія», що в селі Дубечне Старовижівського району.

Зазначимо, що територія табору більше схожа на райський куточок у невеличкому поліському селі. Ошатні будиночки європейського зразка, простора гарна їдальня на 150 осіб, декоративні кущі та дерева, кущі троянд, звивисті стежки, викладені бруківкою, лави та фонтанчики, посеред газону - шахова дошка з півметровими шаховими фігурами, словом – красиво та затишно. Діти наперебій розповідають про розмаїття розваг – тут є усе, від роликів, велосипедів та водних гірок, батутів та тарзанки.

У дощову погоду дозвілля вихованців табору не менш цікаве. Оскільки дитячу програму тут організовують молоді люди з різних міст України та Німеччини, тут їх прийнято називати «лідерами», підходи до організації розваг відрізняються від традиційних і це дуже подобається дітям.

Координатор дитячої програми табору «Віфанія» Надія Крикота розповідає, що вихованці щодня мають цікаві майстер-класи з декорування, розмальовування футболок, виготовлення прикрас, хлопці майструють саморобні дерев’яні ракети, які потім запускають у небо.

Владислав Семенюк
із Горохова розповідає, що тут він потоваришував з підлітками з інших районів Волині, тому після завершення зміни вони планують продовжувати спілкування в соціальних мережах. Наступного року юнак мріє потрапити до цього табору знову. Владислав вже відпочивав у літніх таборах і у «Віфанії» йому подобається більше, оскільки тут дуже великий вибір забав та дружня демократична атмосфера.

Школярка Діана Міщанкевич з села Новосілки із захватом розповідає, що на території відпочинкової бази діє таборова пошта, завдяки якій діти налагоджують між собою та лідерами дружні стосунки – пишуть один одному листи, додають до них маленькі подаруночки.

У серпні дітям пощастило з погодою – спека сприяла відпочинку на озері та ставочку, де діти могли розважитись спускаючись з гірки просто у воду. Оскільки у таборі відпочивають діти від 7-ми до 17-ти років, на території є пісочниці, батути, качелі. Обладнане й місце для вечірнього спілкування навколо вогнища, де діти демонструють свої творчі таланти, спілкуються та співають пісень.

Керівник благодійного фонду Сергія Мартиняка «Європейський вектор» Галина Ведрич вирішила особисто навідати юних відпочивальників у «Віфанії», аби поцікавитися їх настроєм та враженнями, передати вітання від Сергія Мартиняка.

За її словами, для багатьох дітей досвід перебування в такому оздоровлюючому закладі — перший. І до великої радості дітей та їх родин - позитивний. «Мені приємно спостерігати радісні обличчя наших підопічних, адже найбільше ми хотіли підтримати їх та організувати цікавий відпочинок, де є всі умови для оздоровлення – цілюще лісове повітря та чисті озера».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Хочу ще!» - діти про відпочинок від Сергія Мартиняка*
18 серпень, 2014, 14:57