У Ковелі не мають грошей на паркомати

У Ковелі не мають грошей на паркомати
Міська казна Ковеля не має грошей на паркувальні автомати, оскільки один коштує 50 тисяч гривень, а також необхідні кошти на встановлення електронної машини, її під’єднання до електромережі, страхування майна.

Про це повідомляє Про Ковель.

Нагадаємо, з 1 квітня набрав чинності пункт 14 Постанови Кабінету Міністрів України №89 від 16 січня 2012 року «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року».

У ньому йдеться, що відведені майданчики для платного паркування автомобілів обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами, які мають бути встановлені з розрахунку не менш як один автомат на 20 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару.

У мерії кажуть, що до міської казни надходження від паркувальних майданчиків, де обслуговували клієнтів не машини, а наймані працівники, ще тоді були мізерними, а нині й поготів.

Адже в Постанові також не передбачена відповідальність для тих водіїв, які відмовлятимуться оплачувати за паркову свого автомобіля, в зв’язку з чим значно збільшиться кількість випадків несплату за надану послугу. І знову ж постраждає міський бюджет.

Очільники міської влади переконані, що було б доцільніше спершу розробити механізм притягнення до адміністративної відповідальності водіїв автозасобів за порушення правил паркування, у тому числі, за несплату коштів за паркування, а після того поступово з врахуванням усіх зауважень вже рухатися далі.

На сьогодні у місті за паркову автомобілів плати не беруть, тому що нікому. Касири, які обслуговували парковочні майданчики, вже зникли, а паркомати ще не з’явилися.

Аби врегулювати цей процес, депутати міської ради вирішили звернутися за допомогою до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Вони просять виключити з пункту 14 Постанови Кабміну слова «обов’язково повинні бути обладнанні паркувальними автоматами», а також зініціювати урядом внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення деякі зміни та доповнення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце чисто по-кіндерівськи! Так діють справжні БЮТівці, які прийшли до влади. Для них законні права людей - ніщо. Покарання людей є основою їх світогляду. Зверніть увагу: ковельські бютівці під егідою Кіндера звертаються до Азарова, аби посилити адміністративний тиск на людей, які не бажають працювати "на кишеню" паркувальників. На їх "ліві" доходи від приховування готівкової виручки. Ковельські тоталітаристи від БЮТу перевершили "злочинну владу"!
Відповісти
Останні новини
У Ковелі не мають грошей на паркомати
01 травень, 2012, 13:23