Луцькі шахраї «переселяються» в інтернет

Луцькі шахраї «переселяються» в інтернет
Шахраї, які діють в Луцьку, вигадали новий вид обману людей.

Минулоріч на території обласного центру був дуже поширеним один вид телефонних шахрайств, - розповідають в прокуратурі міста.

Зловмисники, потелефонувавши на мобільний чи хатній телефон, повідомляли про проблемну ситуацію, в якій опинилися родичі абонента - потрапили в ДТП, опинилися в міліції - й пропонували залагодити цю ситуацію, перерахувавши певну суму грошей на банківську картку чи передавши гроші незнайомцю, який готовий допомогти. Розлучившись із коштами, люди дізнавалися, що насправді їхні родичі в жодну халепу не потрапляли.

Між тим, завдяки постійному інформуванню громадян у ЗМІ, на сьогодні подібних злочинів трапляється значно менше.

"Проте винахідливість шахраїв нині не знає меж. Тепер вони почали використовувати інші схеми вчинення злочинів, жертвами яких стають сотні довірливих волинян", - розповідає прокурор прокуратури Луцька Наталія Заєць.

"Сьогодні дуже поширеним стало шахрайське заволодіння грошовими коштами громадян з використанням мережі Інтернет–шляхом розміщення неправдивих повідомлень про продаж різного роду речей, зокрема, мобільних телефонів, весільних суконь, велосипедів, деталей до автомобілів, домашніх тварин через великі інтернет-аукціони або фальшиві віртуальні магазини. При цьому, однією із умов отримання бажаної речі є попередня оплата замовленого товару шляхом перерахування коштів на вказаний шахраями банківський рахунок. Проте, в подальшому, після перерахування коштів, громадяни товар так і не отримують, а зв'язок із так званими продавцями зникає", - пояснює правоохоронець.

Аби не стати жертвами шахраїв, правоохоронці радять ретельно вибирати та перевіряти потенційних продавців товару в інтернет-магазинах та бути обачними при його купівлі.

Щоб уникнути неприємностей, здійснювати оплату необхідно лише після доставки товару, і ні в якому разі не можна повідомляти продавцям або тим, хто називається працівником банку конфіденційної інформації та кодів. Такі прості правила на сьогоднішній день є надійним способом уникнути шахрайських дій та отримати бажаний товар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.