Сербські найманці на Донбасі: де і скільки. ФОТО

Сербські найманці на Донбасі: де і скільки. ФОТО
Мінометника терористів «ДНР», серба Мирослава Рохача затримали в Іловайську Донецької області.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав радник міністра МВС Антон Геращенко, - пише Еспресо.TV.

«У районі тепловозного депо міста Іловайське був затриманий УВАГА - громадянин Євросоюзу, серб за походженням - Мирослав Рохач, що має громадянство Словацької республіки, уродженець міста Банська Бистриця. При ньому виявлений паспорт громадянина Словаччини з відміткою про перетин кордону України 03.07.2014 року в аеропорту Жуляни. Він був мінометником у терористів. Сказав що нібито приїхав в Україну не як найманець, а за переконаннями. Цю версію перевірить слідство. Це перший випадок документально підтвердженого взяття в полон громадянина однієї з країн Європейського союзу воюючого на боці терористів. Міру його провини визначить суд».

Мирослав Рохач розповів, що на стороні терористів в Іловайську воювали і інші серби, однак він не знає чи залишилися вони живі в ході нічного штурму.

За різними даними, на стороні терористів воюють близько 250 сербських четників. Це підтверджує і прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич. На прес-конференції в Белграді він заявив: «На 99 відсотків це бойовики-найманці». Він закликав своїх співгромадян, які борються на стороні проросійських сепаратистів, повернутися на батьківщину.

«Замість того щоб захищати чужі інтереси, їм варто було б подбати про власні сім'ї, - заявив сербський прем'єр. - Те, що вони отримують по 2100 або по 6500 доларів за бій, не має значення».

Президент Російської асоціації «Косівський фронт» Олександр Кравченко стверджує, що в Луганській і Донецькій областях немає сербських найманців, воюють тільки добровольці, які «люблять російський народ».

Як повідомляє газета «Наше Новине», на стороні терористів зараз бореться близько сотні сербів. Кілька днів тому в Україну прибуло близько 20 добровольців, в терористичні загони вступили також 20-30 сербів, які раніше проживали на Україні.

Доброволець-снайпер Деян Берич з міста Сент потрапив в полон, але був звільнений при обміні полоненими. Сербські добровольці, які очікують відправки на фронт, розповіли журналістам газети «Наше Новине», що відправкою добровольців займаються кілька організацій в Сербії.

Ватажок терористів Ігор Стрєлков-Гіркин, знайомий з сербськими військовими злочинцями по війні в Боснії.

Братислав Живкович - командир загону сербських бойовиків – четників. Загін називається «Йован Шевич».

Четниками називали себе сербські партизани не комуністи під час Другої світової війни, а також сербські націоналістичні формування, що брали участь у збройних конфліктах в Югославії в середині 90-х років минулого століття.

У березні цього року 39-річний Живкович перебував у Криму, де, як він висловлюється, «захищав братський російський народ» на блокпостах так званої «Самооборони Криму». Тепер же він і його соратники воюють на сході України на стороні проросійських сепаратистів.

За останньою інформацією в загоні «Йован Шевич» борються 35 добровольців. Зараз його називають Слов'янський четнічний загін, так як крім сербів в загоні є і добровольці з інших країн (ймовірно з Чехії та Іспанії).

В ході боїв в Луганську бійці Слов'янського четнічного загону «Йован Шевич» 12 годин билися в оточенні. Троє сербських четників і один російський, який прилучився до їх загону, були поранені.

Перша група добровольців з Сербії приїхала в Слов'янськ в травні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там їх і поховаємо разом в одній могилці!
Відповісти
Останні новини
Сербські найманці на Донбасі: де і скільки. ФОТО
19 серпень, 2014, 14:46