Пояснили, чому Генпрокуратура не може покарати Януковича

Пояснили, чому Генпрокуратура не може покарати Януковича
Генеральна прокуратура не може притягнути до відповідальності екс-президента України Віктора Януковича та його поплічників.

Про це заявив речник Генеральної прокуратури Юрій Бойченко на прес-брифінгу у вівторок, 19 серпня, - повідомляє Українська правда.

"За українським законодавством звинувачені, що перебувають за межами України, не можуть бути притягнені до відповідальності, а майно – арештоване", - заявив він журналістам.

"Це – особи, яких підозрюють у фінансуванні терористів. Також – оточення Януковича та інші високопосадовці, які переховуються від слідства", - уточнив Бойченко.

"Щоб притягнути до відповідальності усіх, хто її уникає, Верховна Рада має проголосувати за закон про заочне провадження на найближчій сесії – до позачергових парламентських виборів", - заявив представник ГПУ.

Як відомо, минулого тижня Верховна Рада 235 голосами в першому читанні підтримала законопроект №4448а "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини".

Цей закон дозволяє засуджувати підозрюваних у кримінальних справах та арештовувати їхнє майно, навіть якщо вони переховуються від правосуддя за межами України.
Щодо 60 українців міжнародна спільнота застосувала обмежувальні санкції, що, серед іншого, передбачають замороження активів цих осіб за кордоном. Щонайменше 30 високопосадовців зі списку – найближче оточення екс-президента Януковича.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Янукович
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
На Волині обікрали школу
19 серпень, 2014, 15:28
Пояснили, чому Генпрокуратура не може покарати Януковича
19 серпень, 2014, 15:26