На Волині громада хоче контролювати військкомати

На Волині громада хоче контролювати військкомати
У Волинській області планують створити мережу громадських рад при військкоматах, щоб налагодити діалог із суспільством.

Така ініціативу взялися втілити представники обласного осередку ВО «Батьківщина».

Представник цієї партії та водночас комісії з питань національної безпеки і оборони громадської ради при облдержадміністрації Костянтин Байчук каже закликав долучатися до такої ініціативи лікарів, юристів, журналістів, родичів військових та представників громадського середовища.

«В цей нелегкий час для країни створення громадської ради не потребу великих пояснень… необхідність її створення викликана зокрема тими подіями, що відбувалися в Ратнівському районі(блокування доріг родичами військових,- ред.)», - відзначив він.

Він нагадав про те, що раніше активісти ВО «Майдан» зверталися до керівництва держави з вимогою призивати в першу чергу у людей із досвідом та обмежити призов із сільської місцевості.

Байчук повідомив, що установчі збори громадської ради при обласному військкоматі відбудуться 20 вересня.

В.о. заступника голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександр Плісецький пояснив, чому саме їх партія взялася за створення громадської ради.

«В даному випадку, оскільки часи непрості, а мобілізаційні хвилі викликають певний резонанс, громада мала би контролювати це. Партія вирішила там, де нема такої ініціативи – бере її на себе. Та я закликаю громадськість активно долучатися, незалежно від партійності», - пояснив він.

Заступник військового комісара з виховної роботи Волинського обласного комісаріату Володимир Бондарук пояснив, що громадська рада займатиметься зокрема налагодження взаємодії між родинами військових та обласним комісаріатом, а роботою «по недопущенню корупційних діянь».

Також голова громадської організації «Асоціація захисту прав молоді Волині» Андрій Гаврищук пояснив, як можна стати членом ради. Для цього треба передати у 211 кабінет військкомату пакет документів до 20 вересня.

До нього входять рішення громадської організації про делегування свого представника, біографічна довідка кандидата, копії документів, що підтверджують реєстрацію організації та довідку про її діяльність впродовж останніх 2 років (якщо організація дії менше часу, довідки не треба).

Для довідок просять звертатися за телефонами +38(067)3346108, +38(067)3345801.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Піар на війні це Ганьба!!!А хочете представляти громаду,так притягніть до відповідальності людей, хто був організатором акцій в Ратнівському районі!!!Хочете пораду: створіть таку раду при СБУ і МВС і контролюйте їх діяльність,хоча перед початком передвиборчої гонки, це Вам не вигідно,проте, це те чого вимагає громада.А відностно військкоматів,так наведіть приклад хоч одного спеціаліста в цій галузі(тих хто має вести контроль)!!??А контролювати щось,незнаю що,так це просто підсісти на схему:маєш 2000 доларів, не хоч іти в армію, так ти наш друг.А проблеми в 51 бригади тому,що все порозкрадали,а на паперах в Київ подають інормацію що в нас є всі умови і всім забезпеченні належним чином.Хукайте цих злодіїв,це вони державні зрадники...
Відповісти
А на схід не хочуть.
Відповісти
Олександр Плісецький мав би зараз сам в окопі сидіти, а не, даруйте за мій французький, "мармизою торгувати". Йому не до корупції, йому до виборів....
Відповісти
Байчук теж і лопатку може потримати і гвинтівочку. і не намагайцтеся мені закидати щось накшталт - диванний вояка, я свое повоював і за Україну в тому числі... а ці лентюхи, тільки і вміють "надгеніальні ідеї" вжиття впроваджувати. Солідарний на всі 100 із Патріотом, а чому ж ви не робите таку ж раду при ВМС і СБУ, це ж їх люструвати хочуть найбільше і ви про це чи нен найбільше кричите. А знаєте чому ви цього ще не зробили, я про громраду при МВС і СБУ, бо ви їх боїтесь, можливо у самих рильця в пушку от і менжуєтеся... бридко на вас дивитися і читати те все... ганьба
Відповісти
Останні новини
У Ковелі подорожчав хліб
19 серпень, 2014, 15:47
На Волині громада хоче контролювати військкомати
19 серпень, 2014, 15:39