«Втрати» Міноборони на Волині: колишній банк, Будинок офіцерів та інше

«Втрати» Міноборони на Волині: колишній банк, Будинок офіцерів та інше
Колишній земельний банк і Будинок офіцерів у центрі Луцька в 2011 році Міноборони передало Луцькому національному технічному університету, проте споруда продовжує стояти без догляду і руйнуватися.

Протягом 2004-2014 років із користування Міністерства оборони України на Волині передали чимало рухомого і нерухомого майна. Однак, правоохоронні органи не зафіксували порушень при його передачі й жодних кримінальних проваджень стосовно незаконного розпорядження не відкривали, - пише Четверта влада.

Усім майном Міністерства на Волині розпоряджається квартирно-експлуатаційний відділ у Володимирі-Волинському. Про це повідомив завідувач сектору оборонної роботи Волинської обласної державної адміністрації Віктор Шрамко.

Як поінформували в самому квартирно-експлуатаційному відділі, протягом останніх десяти років він відчужив майно у двох військових містечках Луцька: в містечку №61 на вулиці Ківерцівській, 1а, площею 132,5 кв. м. та у військовому містечку №52 на вулиці Стрілецькій, 2 площею 152,7 кв. м.

Все нерухоме майно Міноборони в області, якого позбувалися протягом останніх десяти років, згідно наданої у квартирно-експлуатаційному відділі інформації, передавалося в комунальну власність, користування СБУ, Служби зовнішньої розвідки України та Луцького національного технічного університету.



Найбільше нерухомості військових позбулися у Ковелі та Володимирі-Волинському.

Зокрема, Ковельській міській раді у 2005-2006 роках передали 2 житлових будинки, 72 нежитлових будинки та 1 об’єкт соціального та комунального призначення. Загальна площа переданих будівель становить 33 тисячі 133 кв. м., а земельних ділянок – 66,006 гектара.

У Володимирі-Волинському за той самий час передали Володимир-Волинській міській раді 13 житлових будинків, 1 нежитлове приміщення та 11 об’єктів соціального та комунального призначення. Загальна площа переданих будівель становить 31 тисяча 283 кв. м.

Також 5 нежитлових споруд площею 2236 кв. м. та 1,5 га. землі у селі Богушівка і 14 нежитлових споруд площею 8298 кв. м. із ділянкою у 7,5 га. у селі Великі Омеляники передали Луцькій районній раді у 2006 році.

Ряд житлових і нежитлових приміщень Міноборони передало Мощенській сільській раді, Оваднівській сільській раді, Поворській сільській раді та Ківерцівській міській раді у селах Черкаси-Волинські, Жовтневе, Поворськ та в місті Ківерці.

Луцькій міські раді, окрім згаданих вище площ, передали і житловий будинок та об’єкт соціального та комунального призначення від військового містечка №57 на вулиці Ківерцівській. Крім того, колишній будинок офіцерів по вулиці Винниченка, 8 у Луцьку Міноборони віддало Луцькому національному технічному університету.

Службі безпеці України квартирно-експлуатаційний відділ передав нежитлове приміщення площею 2087 кв. м. із земельною ділянкою на вулиці Огієнка у Луцьку, яке відносилося до військового містечка №64.

Службі зовнішньої розвідки України дісталося нежитлове приміщення на вулиці Стрілецькій, 10 у в/м № 53 Луцька. Площа приміщення – 456 кв. м., а земельної ділянки – 0,17 га.



Що ж до рухомого майна, то в квартирно-експлуатаційному відділі повідомляють, що все майно, яке передавали із користування МОУ, віддали у комунальну власність Володимира-Волинського (див. додаток 2 – авт.). Весь транспорт передавали у 2009-2010 роках. Загалом – 10 транспортних засобів, серед яких сміттєвоз, вантажівки, екскаватори, автонавантажувач тощо.

У прокуратурі Волинської області та управлінні МВС у Волинській області порталу «Четверта влада» повідомили, що жодних кримінальних справ щодо незаконного відчуження чи розкрадання майна Міноборони чи Збройних сил України за останніх десять років у них не було.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Втрати» Міноборони на Волині: колишній банк, Будинок офіцерів та інше
19 серпень, 2014, 18:19