На Волині пенсіонерка організувала наркобізнес

На Волині пенсіонерка організувала наркобізнес
На Волині затримали організовану злочинну групу, члени якої збували опій ацетильований.

Всі учасники злочинної групи – мешканці Ковельського району, - повідомляє прес-служба міліції.

65-річна організаторка залучила до незаконного «бізнесу» чоловіка та трьох жінок.

Група діяла за чітко налагодженою схемою. Зловмисники закуповували наркотичний засіб, транспортували його до місць зберігання та в подальшому фасували і збували наркозалежним жителям Ковельщини.

Збут наркотиків приносив їм чималий дохід. Реалізовували наркотик за ціною 100 гривень за 1 мл опію, а при придбанні понад 5 мл, як заохочення, покупцю надавалися 0,5 мл опію безкоштовно. Отримані гроші розподілялися між співучасниками злочину.

Характерно, що працювали зловмисники із перевіреними та надійними «клієнтами». В основному це були наркозалежні особи і дрібні реалізатори.

З метою конспірації члени групи добре узгоджували та перевіряли час і місця збуту наркотику, періодично змінювати номери мобільних телефонів. Загалом за період діяльності групи правоохоронці задокументували 42 факти їх злочинної діяльності.

За матеріалами УБОЗ УМВС України у Волинській області слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за вчинені організованою групою кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, чи психотропних речовина бо їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Вироком суду учасників ОЗГ визнано винними та засуджено до різних строків позбавлення волі.

Організаторка отримала п’ять із половиною років в’язниці з конфіскацією частини належного їй майна.

Чоловік та троє співучасниць – позбавлення волі на строк три роки та два роки. Однак на підставі ст. 2 Закону України «Про амністію у 2014 році» від 8 квітня 2014 року суд звільнив від відбування покарання трьох членів злочинного угрупування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих