У Луцьку на «тривожну кнопку» в дитсадках гроші братимуть із батьків. ВІДЕО

У Луцьку на «тривожну кнопку» в дитсадках гроші братимуть із батьків. ВІДЕО
До кінця року в Луцьку всі дошкільні навчальні заклади планують обладнати "тривожними кнопками".

Відповідний проект ініціативні лучани розробили ще минулого року та отримали на нього грант – 25 тисяч гривень. Однак, коштів виявилось недостатньо, щоб забезпечити усі дитсадки. Тож тепер активісти закликають владу, громадські організації та батьківські комітети дофінансувати проект, - йдеться в сюжеті телеканалу ZIK.

У луцькому дитсадку №31 «кнопкою тривоги» користуються вже впродовж року. Кажуть, раніше не могли вигнати з території дитячого закладу небажаних гостей. Відколи ж встановили спеціальне обладнання, проблеми зникли.

«Міліція спрацьовує моментально. За дві-три хвилини уже під'їжджає патрульна служба. Зараз значно зменшилась кількість непроханих гостей, адже вони вже знають, що садочок – під охороною», – поділилась досвідом завідувач ДНЗ №31 Луцька Валентина Легновська.

«Є різні люди та бувають всякі неприємні моменти, а виховательки, здебільшого, жінки. Буває, що громадяни проявляють насильство чи мають якісь претензії до дітей», – розповів перший заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук.

Зараз у Луцьку вже три дитсадки під пильним наглядом правоохоронців. Однак, щоб облаштувати «кнопки тривоги» у решті закладів, коштів бракує.

«Минулого року закупівельна вартість цього пристрою була 1700 гривень, зараз – 2820. Хоча у доларах ціна не змінилося, у гривнях вона суттєво зросла», – повідомив громадський діяч Сергій Чемерис.

Тому підтримати ініціативу пропонують батьківським комітетам. Зі свого боку міська влада обіцяє профінансувати абонентську плату за користування конструкцією «кнопка тривоги».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, а просто міліція через який час приіздить на виклик з дитячого садочка?

Відповісти
а набрати 102 важче, ніж скористатися кнопкою за 2800?
Відповісти
Впродовж 2 років в садочку №24 щомісяця на "тривожну кнопку" сплачуєм по 1 гривні з дитини. Ніхто ніякої міліції не викликає, ніякого обслуговування теж не проводять.
Відповісти
А де батьки гроші мають брати на те все?. Я розумію, що ремонти,нові майданчики і все інше - це більшою частиною заслуга батьків. Але, вибачте, треба міру мати. Зараз важкі часи для всіх і впевненості в завтрашньому дні немає. І з цими кнопками, на мою думку, можна зачекати і дійсно, набрати в крайньому разі 102
Відповісти
одні садочки такими кнопкати забезпечила місцева влада, а в інших батьки будьте добрі здавайте гроші. нормально....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на «тривожну кнопку» в дитсадках гроші братимуть із батьків. ВІДЕО
20 серпень, 2014, 12:50