У Луцьку прибирали Теремнівські ставки. ФОТО

У Луцьку прибирали Теремнівські ставки. ФОТО
У Луцьку відбувся санітарно-екологічний день з впорядкування території гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Теремнівські ставки».

Комунальні підприємства, установи та організації міста, працівники відділу екології прибирали прилеглу територію до дамби та мосту, пляжну зону, - повідомили у міській раді.

21 серпня відбудеться підведення підсумків виконання робіт з капітального ремонту моста і водоспускної споруди та благоустрою території Теремнівських ставків.

«Ця водойма була спроектована Волинським філіалом інституту «Укрдіпроводгосп» у 1982 році. Реалізація проекту було доручено луцькому ПМК-101 тресту «Волиньводбуд». Роботи були виконані та здані в експлуатацію у 1984 році. Після цього реконструкція водойми не здійснювалась, відтак понизився рівень води, дно заросло травою та чагарниками», - розповідає радник луцького міського голови Борис Сорока. Лучани нарікали на незадовільний стан ставків.

Тож міський голова Микола Романюк дав доручення розробити проект розчистки річки Сапалаївка з недопущення підтоплення житлової та громадської забудови в центрі мста, а також реконструкцію Теремнівських ставків.

Неодноразово за участю міського голови відбувалися виїзні наради з представниками генпідрядників будівельної фірми, комунальних установ, аби вирішити питання розчистки та поглиблення Теремнівського ставка. «Проблемним питанням було проведення капітального ремонту мосту та водоспускної споруди на вул. Теремнівській, благоустрою прилеглої території з облаштування пляжної зони і зони відпочинку», - зазначає Борис Сорока.

«Треба віддати належне роботі ТзОВ «Стир-Агробуд», що в складних погодно-кліматичних умовах здійснювали роботи з поглиблення та розчистки ставка, вертикальному плануванню», - наголосив радник міського голови.

Підприємство «Транс-міст» вже завершило капітальний ремонт мосту та водоспускної споруди. Також виконані роботи щодо влаштування монолітних плит, шлюзової камери, відкрилок, укріплено русло річки під мостом, зведено реконструкцію шлюзу та встановлено шандори, перильні огорожі оглядової площадки та мосту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ай, молодці! Головне ВАСНО ПЛАЖ дл ЗИМИ відкрити!
Відповісти
ні зимою прибирати і не плаж, а пляж
Відповісти
Останні новини
Гривня продовжує падіння
20 серпень, 2014, 17:59
Лучани на «зебрі». ФОТО
20 серпень, 2014, 17:58
У Луцьку прибирали Теремнівські ставки. ФОТО
20 серпень, 2014, 17:39